CINE este Joseph Goebbels al Rusiei, sinistrul personaj care a pregătit societatea rusă pentru uciderea în masă a ucrainenilor. Profilul unui monstruos


CINE este Joseph Goebbels al Rusiei, sinistrul personaj care a pregătit societatea rusă pentru uciderea în masă a ucrainenilor. Profilul unui monstruos

După ce își părăsea, cu aplauze, funcția de redactor-șef și director general al NTV, era numit, în 2004, în funcția de director executiv al “Televiziunii și Radiodifuziunii de Stat a Rusiei” (ВГТРК), adică în fruntea propagandei care i-a spălat pe creiere și i-a zombat pe ruși. Din 2004 și până în prezent, individul la care ne referim conduce, fără să crâcnească, această principală instituție de împroșcare, coordonare și gestionare a propagandei putinistoide. De-a lungul anilor i-a instigat pe ruși împotriva Ucrainei, transformându-i în ucrainofobi, iar în cursul ultimului an a instigat la săvârșirea de genocid.  

Ne referim la Oleg Dobrodeev (foto sus), unul dintre marii complici ai criminalilor care au declanșat războiul genocidar din Ucraina. Sperăm ca acest personaj sinistru să răspundă în fața Curții Penale Internaționale de la Haga alături de aceștia. GTRK – pe care o conduce de 22 de ani – este principala generatoare de otravă mintală în Rusia. Din cauza propagandei criminale pe care a făcut-o după începerea invaziei rusești, Oleg Dobrodeev a fost inclus pe listele de sancțiuni ale tuturor țărilor UE, ale Marii Britanii și ale altor câteva state. 

Ucraina l-a inclus pe Dobrodeev pe lista de sancțiuni pentru poziția sa față de războiul din sud-estul Ucrainei și anexarea Crimeei. În aprilie 2022, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva lui Dobrodeev "pentru sprijinirea activă sau punerea în aplicare a unor acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei"

UE notează că "Oleg Dobrodeev a participat în mod activ la propaganda Kremlinului, creând și difuzând informații distorsionate în interesul conducerii politice a Federației Ruse".

În plus, Oleg Dobrodeev este inițiatorul și principalul creator al postului de televiziune de stat Russia-24. De asemenea, este proprietarul postului de televiziune Russia-1. Aceste canale sunt principalele guri de tun ale propagandei de stat, servind efectiv scopului de a consolida regimul lui Putin și de a furniza propagandă pentru politicile sale interne și externe, indiferent de atrocitățile săvârșite. La 4 mai 2022, Dobrodeev a fost plasat sub sancțiuni britanice, iar la 7 iulie 2022 a fost sancționat de Canada. Se află pe listele de sancțiuni ale Elveției și ale Noii Zeelande.

Principalul temei al acuzațiilor aduse lui Dobrodeev este poziția sa oficială de șef al celui mai mare holding media de stat creat special și folosit în mod activ, ani în șir, în scopuri propagandistice. El a schimbat în mod deliberat poziția sa înaltă în mediul mediatic profesionist cu loialitatea absolută față de criminalii de la Kremlin, devenind unul dintre complicii și beneficiarii direcți ai acestora. 

Anterior, Oleg Dobrodeev a fost inițiatorul și principalul organizator al postului de televiziune de stat Russia-24. Încă de la lansarea sa, în 2006, majoritatea experților au avertizat că acest canal a fost creat pentru propagandă în scopul de a câștiga voturi pentru "partidul puterii" în alegerile din 2007 și 2008. Rapid și abrupt, acest canal realmente colector a devenit una dintre cele mai importante portavoci ale propagandei de stat, care, evident, este un apanaj scelerat al terorismului de stat, fiindcă asta este Rusia, un stat terorist prin excelență. Canalul a prestat din plin pentru consolidarea regimului putinist, legitimând și justificând, pe plan intern și extern, agresiunile Rusiei din Ucraina, Siria și Georgia, transmite spisok-putina.org – detalii AICI.  

Postul Russia-24 a devenit unul dintre cele mai eficiente instrumente ale așa-numitului război hibrid al lui Putin împotriva dreptului internațional și a oricăror oponeți, un simbol al înlocuirii jurnalismului cu un amestec de propagandă, minciuni, calomnii și hărțuire.

În 2011, în timpul alegerilor pentru Dumă, Russia-24 a difuzat imagini cu un tablou care arăta că suma procentelor de voturi pentru toate partidele exprimate în regiunea Rostov depășea 146%, ceea ce a dus la apariția unui val de meme privind fraudele electorale din Rusia.

Din cauza incitărilor la ură și la refacerea URSS cu tancurile, emisia RTR-Planeta (o subdiviziune așa-zisă străină a Russia-24) a fost suspendată în mod repetat în Letonia, Lituania, Ucraina și Republica Moldova. Începând cu 1 martie 2014, Russia-24 a primit frecvențe de emisie pentru a emite în Crimeea și Sevastopol.

În aprilie 2015, Dobrodeev, împreună cu directorul general al NTV, Vladimir Kulistikov, șeful agenției de știri Rossiya Segodnya, Dmitri Kiselev, și cu propagandiștii Arkadi Mamontov, Konstantin Semin, Vladimir Solovyov și Andrey Karaulov, precum și cu deputatul și prezentatorul TV Alexey Pushkov, au fost incluși în Lista Nemțov, care, în opinia lui Mihail Kasyanov, liderul partidului de opoziție RPR-Parnassus, cuprinde ”propagandiști care au încălcat grav drepturile omului și s-au angajat în incitarea urii în jurul opozantului Boris Nemțov, otrăvindu-l de fapt pe canalele de televiziune și incitând la uciderea sa”.

La 27 mai 2016, Oleg Dobrodeev, împreună cu alți șefi ai unor importante instituții media rusești de stat și nestatale, printre care NTV, First Channel, TASS, Russia Today, Regnum, Rossiyskaya Gazeta și altele, au fost incluși pe lista sancțiunilor personale – persona non grata în Ucraina printr-un decret prezidențial. La rubrica numărul 13 se precizează că Oleg Dobrodeev a săvârșit ”acțiuni care creează amenințări reale și/sau potențiale la adresa intereselor naționale, a securității naționale, a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, promovează activități teroriste și/sau încalcă drepturile și libertățile omului și ale cetățenilor, interesele societății și ale statului, au ca rezultat ocuparea teritoriului, exproprierea sau restricționarea drepturilor de proprietate".

Revista Forbes l-a inclus pe Dobrodeev în topul 100 al celor mai influenți ruși în 2018, la numărul 71, numindu-l ”cel mai influent angajat din mass-media”

Pe lângă ceea ce auzim și vedem în cazul goarnelor propagandistice pe care le conduce, dovezi indirecte ale complicității lui Dobrodeev la crimele regimului lui Putin sunt numirile în funcții de rang înalt și primirea unor distincții de stat deosebit de importante în Rusia, inclusiv Ordinul de Merit pentru Patrie (gradele IV și III) și Medalia pentru participare la operațiunea militară din Siria (acordată la 17 aprilie 2016 pentru “profesionalism și obiectivitate ridicată în relatarea operațiunii militare din Republica Arabă Siriană”).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.