Ucraina promite să intre cu tancurile în Piața Roșie din Moscova, la sfârșitul războiului. „Atunci dreptatea va fi împlinită” / „Putin va rămâne în istorie dreptul omul care a distrus Rusia”


Ucraina promite să intre cu tancurile în Piața Roșie din Moscova, la sfârșitul războiului. „Atunci dreptatea va fi împlinită” / „Putin va rămâne în istorie dreptul omul care a distrus Rusia”

Cu doar câteva zile înainte de împlinirea unui an de la invazia rusească, Oleksii Danilov, șeful Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare din Ucraina, spune că o justiție corectă pentru ce a făcut Moscova ar fi ca țara să încheie acest război intrând cu tancurile în Piața Roșie din apropierea Kremlinului. 

„Tancurile noastre vor intra în Piața Roșie și atunci dreptate va fi împlinită. Nu noi am început acest război. Nu noi i-am chemat aici. Ne-au invadat teritoriul, ne-au ucis femeile, copiii, bătrânii și civilii”, a spus Danilov pentru tabloidul britanic The Sun.

El l-a calificat pe Vladimir Putin drept „geamănul lui Putin” și speră ca și liderul de la Kremlin să sfârșească în buncărul său, așa cum s-a întâmplat cu cel nazist. 

„Dacă nu le dăm un răspuns adecvat, este doar o chestiune de timp până când vor invada o altă țară”, a mai spus oficialul ucraninean precizând că obiectivele de război ale Kievului sunt de a alunga toate forțele rusești de pe teritoriul ucrainean - așa cum este definit de granițele sale din 1991.

El a mai opinat că Rusiei îi este destinată să se autodistrugă.

Danilov: „Putin va rămâne în istorie dreptul omul care a distrus Rusia”

Danilov: „Cea mai mare îngrijorare a mea pentru următoarele 12 luni este că Occidentul ar putea să nu înțeleagă că Rusia va fi fragmentată”

„Este inevitabil. Este un vulcan care intră în erupție”

„Procesul a început deja și nu poate fi oprit".

Danilov a amintit și teoria sa privind obiectivele Rusiei de rupere a Ucrainei pe modelul Coreei de Nord și de Sud. PODUL a scris AICI despre asta. 

Kievul se teme că aliații mai șovăielnici și-ar putea pierde curajul cu timpul și ar putea face presiuni asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a ceda teritoriu în schimbul păcii.

El a lăudat Marea Britanie pentru că a ținut piept Rusiei cu atât curaj amintind și incidentul din 2021, când distrugătorul HMS Defender al Marinei Regale a trecut pe lângă Crimeea provocând un răspuns militar furios din partea lui Putin. Marea Britanie a dovedit că este pregătită să "apere dreptul internațional", a mai opinat Danilov.

„Dumnezeu îi binecuvântează pe cei neînfricați. Dacă mai multe nave ar fi navigat pe acel curs, poate că acest război nu ar fi început niciodată", a conchis oficialul ucrainean.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.