Putin calcă pe cadavrele rușilor! Invadatorii pierd în medie 1000 de soldați pe zi, în războiul din Ucraina


Putin calcă pe cadavrele rușilor! Invadatorii pierd în medie 1000 de soldați pe zi, în războiul din Ucraina

Peste 2000 de membri ai trupelor ruse de ocupație au fost ”scoși din luptă” în ultimele două zile, pe fronturile din Ucraina invadată. Vineri, 10 februarie, 1.140 de ruși au fost uciși în teatrele de operațiuni, sâmbătă fiind neutralizați alți 900 de soldați ruși, conform statisticilor oficiale prezentate de Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina. În acest ritm, în preajma împlinirii unui an de ”operațiuni speciale” în Ucraina, rușii vor depăși pierderi totale 140.000 de oameni, fapt care nu pare să-l intereseze sub nicio formă pe dictatorul Vladimir Putin.

Serviciile de Informații britanice, pe baza informațiilor furnizate de Statul Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, au ilustrat și un grafic al pierderilor medii de vieți omenești în rândurile armatei ruse pentru fiecare lună a invaziei. Curba graficului arată că în ianuarie și februarie pierderile rusești au crescut semnificativ. 

Practic rușii au înregistrat cele mai mici pierderi în aprilie, iunie și iulie anul trecut - 193, 172 și 173 de militari în medie pe zi. Spre sfârșitul anului, victimele rușilor au început să crească la o medie de 415 morți pe zi în octombrie, 559 în noiembrie și 537 în decembrie.

Începând cu ianuarie 2023, rușii au pierdut în medie 701 de militari pe zi, iar în februarie - 824. Această cifră a fost mai mare abia în februarie anul trecut, chiar la începutul invaziei, când rușii au intrat pe teritoriul Ucrainei. în coloane extinse și nu avusese încă timp să fortifice și să echipeze pe deplin liniile de apărare.

„În ultimele două săptămâni, Rusia a suferit probabil cel mai mare număr de victime după cele înregistrate în prima săptămână a invaziei Ucrainei ”, notează serviciile de informații britanice. - Creșterea numărului de victime rusești este cauzată de un număr mai mare de factori, printre aceștia numărându-se lipsa de personal instruit, coordonarea precară a efectivelor miitare și criza constantă de muniție și resurse de front, exemple în acest sens fiind operațiunile militare haotice și sângeroase din Vugledar și Bakhmut. 

Eșecul de la Vugledar a subminat încrederea rușilor în capacitatea de a conduce o ofensivă la scară largă, iar filmările cu distrugerea trupelor mecanizate dezorganizate ale Federației Ruse au provocat critici la adresa comandamentului militar rus din partea armatei. Credința rușilor a fost serios zdruncinată, deoarece eșecul de la Vugledar a demonstrat încă o dată că problemele armatei lor nu au dispărut nici măcar la un an de la invazie.

La nivel de echipamente militare, pierderile Rusiei în acest moment sunt după cum urmează: 

- tancuri 3280 (+13)

- vehicule blindate de luptă ‒ 6488

- sisteme de artilerie – 2287 

- RSZV – 465 

- echipament de apărare aeriană ‒ 234 

- aeronave – 296 

- elicoptere – 286 

- rachete de croazieră ‒ 857

- nave / bărci / nave de război / bărci ‒ 18

- echipamente auto și cisterne - 5148

- echipament special ‒ 215

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.