OZN-urile din perioada administrației Trump, baloane de supraveghere trimise de China comunistă. Pentagonul nu clarifică dacă obiectele zburătoare neidentificate au fost doborâte sau nu


  • ACP
  • Feb 7, 2023 18:38
  • 1196
OZN-urile din perioada administrației Trump, baloane de supraveghere trimise de China comunistă. Pentagonul nu clarifică dacă obiectele zburătoare neidentificate au fost doborâte sau nu

Publicația Bussiness Insider relatează că, la câteva zile după ce a fost doborât balonul lansat de China pentru a survola teritoriul Statelor Unite, oficialii Pentagonului au recunoscut că au mai fost văzute și alte baloane de supraveghere deasupra țării cu ceva timp în urmă, provenind probabil tot din țara comunistă. 

Într-o conferință organizată duminică, oficialii americani au recunoscut că se știu cel puțin trei cazuri similare din timpul administrației fostului președinte Donald Trump, despre care Bloomberg relatează că au fost inițial clasificate de oficialii serviciilor de informații drept „fenomene aeriene neidentificate” înainte de a fi identificate drept baloane de supraveghere. 

Tot duminică, Trump a răspuns, într-un interviu pentru Fox News, că administrația Biden a mințit când a afirmat că baloanele chinezești au fost văzute și în timpul mandatului său. 

„Asta nu s-a întâmplat niciodată”, a spus el. 

Președintele Trump declarase însă că va lua în serios cercetarea aparițiilor obiectelor zburătoare neidentificate, iar unele dintre acestea ar fi fost chiar baloanele în cauză. 

Pentagonul a făcut publice filmările cu astfel de fenomene inexplicabile inițial, care fuseseră anterior clasificate. Departamentul Apărării a înființat în decembrie un birou de soluționare a anomaliilor din toate domeniile, pentru a identifica „fenomenele anormale neidentificate” (UAP) din spațiu, aer, de pe uscat sau din mare, care ar putea amenința securitatea națională. 

Publicația Politico a relatat că informațiile privind baloanele chinezești din era Trump au ieșit la iveală abia în timpul administrației Biden, iar generalul Glen VanHerck, șef al Comandamentului de Apărare Aerospațială din America de Nord (NORAD), a spus luni, la un briefing cu privire la baloanele care ar fi survolat teritoriul american în era Trump: „Nu am detectat aceste amenințări și acesta este un decalaj de conștientizare a domeniului pe care trebuie să-l descoperim, dar nu vreau să intru în mai multe detalii”.

Comunitatea de informații a fost anunțată după ce baloanele au fost reperate, în timpul administrației Trump, iar forțele americane au fost instruite pentru a evalua amenințări similare, ceea ce a și contribuit la detectarea recentă a balonului într-un timp mai scurt decât în cazul incidentelor anterioare. 

Ceea ce nu se știe încă, iar Pentagonul nu dorește să spună, e dacă baloanele detectate în perioada Trump sub forma obiectelor neidentificate au fost doborâte sau nu – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.