Un ziarist de la care presa română are ce să învețe: Tucker Carlson explică cum va fi debarcat Biden, la fel ca Nixon, de „permanent DC”


Un ziarist de la care presa română are ce să învețe: Tucker Carlson explică cum va fi debarcat Biden, la fel ca Nixon, de „permanent DC”

Desigur, pe Trump îl urăsc cel mai mult socialiștii, dar Tucker Carlson este pe podium. Pentru presa „progresistă” din Statele Unite, vedeta FoxNews Tucker Carlson este Satana. În România, puțini au auzit de el. Însă, aici, în Statele Unite, Tucker Carlson este printre cei care spun acele adevăruri de care toți se feresc. Și nu doar că spune adevărul sau că scoate la lumină conexiunile care duc la „Deep State” sau „Permanent DC”, cum spune el, dar o face cu talent și cu umor. Iar asta face ca vocea sa să fie auzită de americani – și de aceea îl urăsc atât de mulți. 

Nu vreau să-i supăr pe ziariștii corecți din România, atât cât mai sunt, dar n-ar strica să arunce un ochi peste emisiunile lui Tucker Carlson: au ce învăța. Au ce învăța nu doar ca informație – România e sufocată de traduceri din CNN sau New York Times, cuiburi ale propagandei progresiste – dar mai ales ca formă de a spune niște adevăruri absolute și inconfortabile. 

Și vă ofer un exemplu, o emisiune formidabil de puternică, din 19 ianuarie. Pe YouTube avea aproape două milioane de vizionări în cinci zile.

Începe șocant: Tucker Carlson spune că atacul împotriva lui Biden pe tema documentelor secrete pe care acesta le ținea într-un garaj este „ca și cum l-ai aresta pe El Chapo pentru că a circulat cu plăcuțe expirate”. Sub președinția lui Biden, s-au petrecut nenumărate nenorociri, dar, acum, propriul partid îl „eutanasiază” invocând o lege – a documentelor clasificate – care este o rușine. De ce se întâmplă asta? Fiindcă „Permanent DC” vrea să-l arunce peste bord pe Biden, pentru ca doar el să plătească pentru dezastrul valului fără precedent de imigrare ilegală! „Permanent DC” a conlucrat cu actualul președinte republican la acest dezastru, dar nu vrea să răspundă în fața națiunii, așa că-l sacrifică pe Biden, folosind un pretext minor. 

Și aici vine partea care arată cum știe Tucker Carlson să gândească outside the box și să realizeze conexiuni: explică, atent, detaliat, cu fapte publice, cum l-a debarcat „Deep State”/ „Permanent DC” pe cel mai popular președinte al SUA, Richard Nixon. De ce? Fiindcă i-a spus șefului CIA că știe cine l-a omorât pe președintele Kennedy (discuție înregistrată) – un mesaj că Nixon dorea să intre cu buldozerul peste rețeaua de eterni funcționari, lipsiți de legitimitatea dată de vot, care conduc, de fapt, SUA. 

Cine era ziaristul de Washington Post care l-a „prins” pe Nixon? Un novice de 29 de ani, Bob Woodward, care nu mai lucrase în presă. Unde lucrase? La Pentagon, unde avea acces la secrete de top. De ce a plecat Woodward din armată? Mister! Plus: majoritatea celor care au dat spargerea de la hotelul Watergate, la birourile Partidului Democrat – scandalul care a urmat a dus la demisia lui Nixon – erau angajați CIA. 

Oferind exemplul lui Nixon, Tucker Carlson, arată că așa va fi sacrificat și Biden, nu că Sleepy Joe nu și-ar merita soarta. „Oficialii nealeși iau cele mai importante decizii și îi zdrobesc pe toți cei care încearcă să-i controleze”, a concluzionat jurnalistul Fox News. 

Cât de departe sunt mesajele lui Tucker Carlson de ceea ce citiți în așa-zisa presă progresistă, de la CNN la New York Times sau de la Washington Post la Politico? Fiindcă Tucker Carlson este genul de personaj care gândește, face conexiuni și, când ajunge la concluzii, știe să le spună simplu și clar. Ceea ce, repet, îl face atât de temut și de urât de stânga progresistă. 

Și de aceea le spun ziariștilor onești din România, celor cu mintea deschisă: nu este nimic rușinos, dimpotrivă, să înveți de la alții. Uitați-vă la emisiunile lui Tucker Carlson. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.