Soluție radicală pentru scăderea consumului de energie electrică și gaze în Marea Britanie. Oferta pe care compania națională le-a făcut-o consumatorilor


  • ACP
  • Jan 23, 2023 15:34
  • 776
Soluție radicală pentru scăderea consumului de energie electrică și gaze în Marea Britanie. Oferta pe care compania națională le-a făcut-o consumatorilor

Compania națională care furnizează gaz și electricitate în Marea Britanie a anunțat că va oferi o compensație în bani consumatorilor săi dacă vor folosi mai puțină energie luni seara, în condițiile în care țara se confruntă cu o perioadă ceva mai rece decât de obicei, ceea ce a provocat o creștere a consumului de energie.

În același timp, trei mari centrale pe cărbune vor fi pornite și puse în așteptare pentru a fi gata în cazul în care sistemul energetic nu va face față suprasolicitării provocate de consumul crescut de temperaturile ajunse sub nivelul de îngheț în mare parte din țară.

"Serviciul de flexibilitate a cererii" este numele schemei prin care vor fi oferite stimulente financiare clienților care sunt de acord să folosească mai puțină energie în perioadele de suprasolicitare a sistemului energetic. Craig Dyke, șeful National Grid, a declarat pentru serviciul radio al BBC că măsurile au fost anunțate pentru "a asigura că toată lumea primește electricitatea de care are nevoie", iar consumatorii nu ar trebui să își facă griji, adăugând că 26 de furnizori sunt înscriși în momentul de față pentru aceasta schemă. El a adăugat că mulți consumatori ar putea face mici modificări în programul casnic, cum ar fi amânarea gătitului mesei sau punerea mașinii de spălat până după ora 18:00, pentru a câștiga bani prin reducerea consumului de energie. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.