Muntele de ridicol: festivalul FSB de ”martirizare” a impostorului Longhin Jar, gonflat pe rețelele de socializare. Fostul poet Mircea Dinescu îl transformă în ”sfânt” pe ierarhul Kremlinului, pe care are obrăznicia să-l prezinte drept reprezentat al BOR!


Muntele de ridicol: festivalul FSB de ”martirizare” a impostorului Longhin Jar, gonflat pe rețelele de socializare. Fostul poet Mircea Dinescu îl transformă în ”sfânt” pe ierarhul Kremlinului, pe care are obrăznicia să-l prezinte drept reprezentat al BOR!

Festivalul FSB continuă fară vreo piedică în mass-media și pe rețelele sociale, marcând probabil ceea ce pare a fi cea mai mare reușită din ultimii ani a propagandei ruse la noi în țară 

Exact la două zile după ce v-am anunțat, cu argumente și situații documentate la zi, într-un articol Podul.ro (detalii AICI), că observăm cu îngrijorare o intensificare a activității ruse prin mitropolitul Longhin Jar, a fost organizată emisiunea de la Antena 3/CNN (detalii AICI), în cadrul căreia a avut loc cea mai rușinoasă paradă a neputinței profesionale a unor jurnaliști ce s-au făcut preș în fața unui manipulator care susține interesele Kremlinului și ale Bisericii ruse.  

Evident, imediat după show-ul tv, festivalul s-a mutat pe rețelele sociale, fostul poet Mircea Dinescu și jurnalistul Liviu Mihaiu fiind cei care s-au dus cel mai adânc în ridicol, plângând pe textele livrate publicului din România de Longhin Jar. 

E absolut necesar să precizam și în acest articol faptul că mitropolitul Bisericii ruse a fost și este foarte activ în lupta sa (adică a Rusiei) împotriva Bisericii Ortodoxe Române, întreținând conflicte în eparhiile din țara noastră și îndemnând la ruperea de Patriarhia română a unui număr mare de preoți și credincioși. E bine de știut că Longhin Jar îi găzduiește la Mănăstirea Bănceni pe preoții români nepomenitori, care practic s-au rupt de Biserica noastră.  

Atragem atenția că toate aceste lucruri erau foarte ușor de aflat la o căutare sumară pe internet, dar așa cum nu au făcut asta nici jurnaliștii prezenți în emisiunea lui Gâdea, unde mitropolitul Moscovei din Ucraina a fost plâns și spălat ca la Nufărul, nici domnii Mircea Dinescu și Liviu Mihaiu, printre alții, nu s-au gândit să vadă cine este cu adevărat Longhin Jar, dincolo de PR-ul populist al acestuia, PR fără de care n-ar mai putea fi atât de eficient pentru Kremlin. 

Bufon din fire, Mircea Dinescu a făcut chiar și un clip pentru contul de Facebook, în care și-a citit o creație proprie, o stranie jelanie în care deplângea, cu lacrimi de fost poet, soarta ”Bisericii Ortodoxe Românești din Ucraina” – adică a bisericilor din subordinea Patriarhiei Moscovei, altfel spus din subordinea Kremlinului. 

”Vâlvătaia de pe turla Bisericii Ortodoxe Românești din Ucraina vestește ieșirea actorului din Istorie (a președintelui Zelensky), căci cine îndrăznește să ridice mîna împotriva Sfântului ocrotitor al copiilor abandonați, Mihail Jar, starețul Mânăstirii Bănceni, pe jar și pe cenușă se va sfîrși”, a profețit Mircea Dinescu, reușind să îl facă și ”sfânt”, în varianta lui sucită a realității, pe Longhin Jar. 

Și dacă tot a purces la plângerea și lăudarea funcționarului ecleziastic al Imperiului răului, Dinescu nu îi uită nici pe țăranii ruși simpli: "Ascuns sub coaja pîinii, țăranul buchisește aceeași rugăciune de cinci sute de ani, să n-audă vecinii că a vorbit rusește cu Cel de Sus, că poate-l ucid cu bolovani"

Atât de întoarsă pe dos e realitatea în mintea lui Mircea Dinescu – rușii ar fi victimele, iar nu ucrainenii uciși în bombardamente și ținuți în frig, întuneric și multe alte lipsuri de voința criminală a lui Putin. 

Liviu Mihaiu este un alt susținător vizibil al agitatorului Moscovei, reușind la rândul său performanța de a se face de râs public, pe Facebook, într-una din cele mai ușor de înțeles situații – o operațiune rusă de intoxicare a publicului românesc. El a preluat fară probleme minciunile lui Longhin Jar, lansate pentru a produce indignarea celor mai puțin cunoscători ai situației din Ucraina. 

”Au început prigoanele grele şi mari, ne-au distrus complet. Ne-au distrus, pur și simplu trebuie să răbdăm pentru Hristos, pentru credință. Dar nu în felul ăsta. Nu te poţi ruga nici la Dumnezeu acum, să stai să dormi cu frică în casă. Au intrat noaptea la Mitropolie la Cernăuți, au intrat noaptea peste ei în case cu (puști) automate, i-au pus (pe clerici) la perete, au spart geamurile. (...) Au mers la mănăstiri de maici, le-au pus la pământ, le-au apăsat cu călcâiul pe cap, lucruri foarte grele”.

Acestea sunt minciunile sfruntate ale mitropolitului subordonat Kremlinului, minciuni preluate fără pic de discernământ. 

Avem, așadar, un front comun de apărare a lui Longhin Jar, de la Antena 3 CNN la Romania TV (post interzis cu bun temei în Basarabia) și la Realitatea TV (portalul televiziunii titra absolut aiuritor „Atac fără precedent la oamenii Bisericii: Mitropolit din Bucovina de Nord, iubit de toți românii, amenințat cu moartea”, în ediția online de pe 19 decembrie). 

Pe același front comun îi găsim, în orice ordine vreți să-i puneți, pe unii ca Mircea Dinescu și pe notoriul FSB-ist Iurie Roșca, șeful Sputnik.md, care emană fix aceleași osanale. Avem de-a face, în realitate, cu un munte de ridicol ridicat de unii jurnaliști (foști ori actuali) de la noi, din ceea ce are toate datele a fi o simplă operațiune a războiului hibrid purtat de FSB/GRU împotriva țării noastre.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.