Atac puternic împotriva transgenderismului din partea unor feministe din Franța


  • ACP
  • Jan 19, 2023 21:57
  • 1023
Atac puternic împotriva transgenderismului din partea unor feministe din Franța

Două cunoscute feministe franceze,  Dora Moutot și Marguerite Stern, au lansat o platformă - Femelliste - menită să aducă „în dezbaterea publică vocile femeilor care nu îndrăznesc să se opună transgenderismului”.

Cele două activiste afirmă într-un interviu din cotidianul francez Le Figaro că  văd în cum se adună în fața lor o furtună, anume ideologia transgender, care este periculoasă pentru tineri, deoarece „neagă realitățile biologice și este periculos să spui unei întregi secțiuni de tineri că sexul biologic nu există, că tot ceea ce contează pentru a te defini este genul.”

„În lumea anglo-saxonă, acest fenomen este mult mai avansat decât în Franța, dar țara noastră urmează aceeași direcție ... În Spania sau Elveția, scopul este de a permite oricui să-și schimbe sexul din punct de vedere administrativ printr-o simplă solicitare către primărie, fără nicio considerație medicală sau psihologică. În Franța, nu suntem neapărat departe de asta”  au mai spus cele două feministe.

Marguerite Stern a facut referire la cartea „Daune ireversibile”, scrisă de jurnalista americană Abigail Shrier, pentru a arăta care ar fi una din problemele actuale care vin odată cu transgenderismul - „Conform SEGM (Societatea pentru medicină de gen bazată pe dovezi), în unele  țări numărul celor cu disforie de gen a crescut cu între 1000 și 4000 la sută de-a lungul a 15 ani. Cum poate fi explicată o creștere atât de explozivă?” Explicația jurnalistei americane este contagiunea socială, fenomen la care sunt mai sensibile femeile, în special adolescentele, după ce multă vreme bărbații au fost majoritari între persoanele care au dorit să facă tranziția către genul opus.  

Dora Moutot pune în lumină și conduita necintita a presei, în special a celei de stânga: „Media s-a răsturnat literalmente odată ce am început să vorbim despre trans-identificarea oamenilor... O parte din așa-zisa presă de stânga se mulțumește să vorbească despre noi descriindu-ne ca activiste de dreapta. Nu (mai) avem nicio platformă în aceste mass-media; nu ni se oferă posibilitatea de a ne exprima.”  

Transgenderismul este, în viziunea celor doua feministe „un proiect politic al activiștilor, care nu sunt neapărat transsexuali, și care încearcă să pătrundă în toate sferele societății.”

„Mă consider că sunt mai mult feministă decât înainte...  Scopul abordării noastre este tocmai acela de a readuce femeile în centrul feminismului” a concluzionat Marguerite Stern. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.