CCR trebuie desființată! Nouă pensionari corupți țin ostatică România


CCR trebuie desființată! Nouă pensionari corupți țin ostatică România

Nici o reformă nu se va face în România, câtă vreme va exista această Curte Constituțională formată din nouă indivizi, dușmanii românilor. Nu vor bloca, cu nerușinare, doar abrogarea sau supraimpozitarea pensiilor speciale – cum au făcut zilele trecute. Banda celor nouă pensionari speciali de la CCR va bloca absolut orice reformă de dreapta. 

CCR-ul de azi este o adunătură de politruci jalnici, magistrați care s-au vândut PSD-ului cel puțin plagiator, plus un fost turnător al Securității care, cu tupeu, și-a luat diplomă de revoluționar. 

Toți au dreptul ca, în timp ce “lucrează“ la CCR, să primească și o pensie specială, mult mai mare decât salariul. Toți beneficiază de o superimunitate, care face, de facto, imposibilă urmărirea lor penală. Toate aceste drepturi/ privilegii le-au fost date la inițiativa PSD-ului lui Dragnea. 

Acești oameni au ajuns în CCR nu fiindcă au vreun merit profesional, fiindcă sunt niște cărturari, tobă de carte. Nici vorbă! Deciziile CCR sunt, de facto, redactate de staff-ul instituției, de angajați. Judecătorii din CCR stabilesc doar direcția politică, iar apoi o împachetează în cuvinte meșteșugite, ca să pară că au acționat în apărarea Constituției.

Încă un detaliu: majoritatea antireformistă din CCR va exista cel puțin până în anul 2028, când expiră mandatele unor magistrați pesedizați, selectați de Liviu Dragnea și numiți în aceste posturi în 2019. Însă situația este chiar mai gravă, Iohannis și PNL au trimis la CCR niște figuri palide, inconsistente profesional, care nu se deosebesc mai defel de judecătorii nominalizați de PSD. Pe scurt: în CCR vorbim de o majoritate antireformistă zdrobitoare, iar pesediștii de acolo se înțeleg foarte bine cu peneliștii iohanniști. 

De aceea spun: dacă vrem să facem reforme, trebuie să desființăm această Curte defel onorabilă. 

Vă dau un exemplu, uitat: prin 2020, a fost un ministru al Sănătății care a vrut să dea posibilitatea pacienților asigurați prin CNAS să se trateze în spitale private – acum este posibil doar în niște limite foarte stricte, prohibitive. Ei bine, CCR a decis că acea măsură a fost neconstituțională. Punct. S-a terminat cu acea vagă încercare de a-i salva pe români de lagărul de exterminare numit “sistemul medical de stat“. 

Ce facem după ce-l desființăm? Sunt multe variante, de la preluarea atribuțiilor sale de către Înalte Curte – așa cum este, de facto, aici, în SUA – la reînființarea sa, însă doar cu judecători care îndeplinesc criterii profesionale și morale. 

Eu vreau să trag un semnal de alarmă, după ce CCR a decis că pensiile speciale sunt intangibile: nu se vor opri aici! Spre binele României, trebuie alungați!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.