Un rezultat al politicilor de stânga din SUA - cât de ridicată a ajuns să fie criminalitatea în metroul din New York și care sunt efectele acestei situații


  • ACP
  • Jan 9, 2023 20:30
  • 823
Un rezultat al politicilor de stânga din SUA - cât de ridicată a ajuns să fie criminalitatea în metroul din New York și care sunt efectele acestei situații

La metroul din New York s-a înregistrat în anul 2022 o creștere explozivă a criminalității față de anul 2021, în ciuda desfășurării a mii de patrule suplimentare de poliție în sistemul de tranzit al marelui oraș. 

Creșterea cu 30% a criminalității din metrou, care este cu 22% mai mare față de cea a infracțiunilor majore din oraș, a făcut ca mulți să evite acest mijloc practic de transport, numărul de călători ajungând la doar 60% din nivelurile anului 2019, ceea ce a dus la majorarea costurilor pentru Autoritatea Metropolitană de Transport (MTA) din New York. Iar cum un rău nu vine niciodată singur, ca urmare a scăderii numărului de călători din cauza creșterii criminalității, MTA a declarat în decembrie că va crește tarifele cu 5,5% și va reduce serviciul pe unele linii de metrou, conform publicației Bloomberg.

Creșterea criminalității vine în ciuda desfășurării a mii de patrule suplimentare de poliție în sistemul de tranzit, desfășurare care nu mai poate fi crescută din cauza costurilor ridicate și a încărcării la limită a programului polițiștilor. Police Benevolent Association, care reprezintă peste 24.000 de polițiști din New York, a sugerat că ritmul continuu de lucru cu multe ore suplimentare este nesustenabil, în condițiile în care NYPD are "polițiștii sub-plătiți și suprasolicitați".

Șeful departamentului de tranzit al NYPD, Michael Kemper, a declarat joi că suplimentarea patrulelor la metrou a contribuit la reducerea criminalității majore în sistemul de tranzit cu 4,6% de la sfârșitul lunii octombrie până în decembrie, comparativ cu aceeași perioadă din 2021, dar asta a venit cu prețul suprasolicitării polițiștilor și a întregului sistem, ceea ce arată clar că nu se poate continua astfel mult timp. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.