VIDEO Propagandă putinistă în prime time la Antena 3 CNN. Dana Budeanu: "Pentru mine omul anului este Putin"


VIDEO Propagandă putinistă în prime time la Antena 3 CNN. Dana Budeanu: "Pentru mine omul anului este Putin"

Marți seară, Dana Budeanu, creatoare de modă și apropiată a ministrului PSD al Familiei, Gabriela Firea, a fost invitată la postul de televiziune Antena 3, în emisiunea moderată de Mihai Gâdea, unde s-a pretat la cea mai abjectă propagandă kremlinistă, spunând că pentru ea omul anului în sens pozitiv este dictatorul sângeros Vladimir Putin. 

Gâdea: Cine e omul anului pentru tine? 

Dana Budeanu: Pozitiv, nu?

Gâdea: Pozitiv, da. Prima dată e pozitiv. 

Dana Budeanu: Din politică? 

Gâdea: Din orice. 

Dana Budeanu: Nu pot să spun. 

Gâdea: Nu poți să spui?

Dana Budeanu: Nu, pentru că va fi interpretat foarte prost. 

Gâdea: De ce? 

Dana Budeanu: Pentru mine omul anului este Putin. 

Gâdea: Pe pozitiv? 

Dana Budeanu: Da. 

Vedeți video: 



Cel mai grav aspect în acest context este reprezentat de faptul că propaganda putinistă e difuzată de un post care are un parteneriat exclusiv cu CNN. Amintim că în data de 26 septembrie 2022 a fost semnat oficial parteneriatul dintre Antena 3 și CNN. Dacă până atunci Antena 3 era post afiliat CNN, începând din 27 septembrie rețeaua americană de știri are un parteneriat exclusiv cu televiziunea fondată de familia Voiculescu și condusă de Mihai Gâdea. Inclusiv identitatea vizuală și numele televiziunii înglobează în prezent identitatea CNN, postul de televiziune numindu-se Antena 3 CNN. 

La momentul semnării parteneriatului exclusiv, Rani R. Raad, președintele CNN care conduce strategia comercială globală a rețelei americane de știri, sublinia că înțelegerea cu televiziunea condusă de Mihai Gâdea vine inclusiv în contextul războiului dus la scară largă de Rusia împotriva Ucrainei, scopul fiind furnizarea publicului de știri de calitate. 

"În acest moment critic în care toţi ochii lumii sunt aţintiţi spre Europa Centrală şi de Est, este important ca CNN să aibă un partener puternic în România, deoarece acoperim pe larg ştirile din această regiune, în lumina conflictului din Ucraina. După luni de colaborare şi muncă asiduă din partea CNN şi Antena 3, cu un nou aspect, Antena 3 va construi, bazându-se pe succesul News Hour with CNN, şi va aduce un produs de ştiri diferit, de înaltă calitate, pe piaţa din România", preciza acesta. (sursa: Pagina de Media)

Rămâne de văzut dacă postul CNN consideră că difuzarea unor narative putiniste în prime time reprezintă "știri de calitate" . Podul.ro va trimite în cursul zilei de astăzi o scrisoare către postul CNN pentru a semnala activitatea toxică a partenerilor acestora din România. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.