Dezastrul din armata germană: blindatele Puma sunt catastrofale. Ce spune raportul unui comandant german


  • ACP
  • Dec 19, 2022 16:48
  • 1056
Dezastrul din armata germană: blindatele Puma sunt catastrofale. Ce spune raportul unui comandant german

Comandantul diviziei 10 Panzer a Bundeswehr a informat inspectorul armatei că toate vehiculele de luptă ale infanteriei Puma, care urmau să fie folosite de Forțele de Reacție Rapidă ale NATO, au fost paralizate de o lungă serie de probleme tehnice grave. 

În raportul comandantului Ruprecht Horst von Butler, prezentat într-un articol din publicația germană Der Spiegel, se afirmă că "din cele 18 vehicule de luptă de infanterie pe care le-a avut compania la început, zero vehicule au mai avut capacitate de luptă în ultimele opt zile de antrenament".

"În ciuda tuturor pregătirilor, pregătirea operațională a vehiculului va fi o loterie", mai spune ofițerul superior german legat de situația stranie în care se afla unitățile care sunt echipate cu fragilele blindate Puma.  

Cele mai multe probleme ale celor 18 blindate au fost cauzate de componentele electronice, dar s-au înregistrat și defecte ale turelei, respectiv un incendiu grav provocat de un cablu, în condițiile în care blindatele Puma fuseseră utilizate exclusiv pe terenurile de exerciții, unde au fost menajate tocmai pentru că se știa că unele dintre ele ar putea avea probleme tehnice, conform Der Spiegel. Puma reprezintă cea mai recentă generație de blindate ușoare ale infanteriei germane, pentru care au fost comandate 350 de astfel de vehicule în 2012, în momentul de față fiind aprobate fonduri pentru modernizarea acestora.  

Mai vechile blindate ale infanteriei de tip Marder au fost readuse de urgență în serviciu în ultimele zile, până se va găsi o rezolvare la numărul neașteptat de mare de probleme ale generației actuale de blindate ale infanteriei.  

Guvernul german a accesat dintr-un fond special 13 miliarde de euro pentru înzestrarea armatei, cu care vor fi achiziționate alte blindate, dar și avioane de luptă F 35, în condițiile în care armata germană suferă de ani de zile din cauza lipsei fondurilor, iar acum se vede că trebuie să facă față și lipsei fiabilității echipamentelor de luptă produse chiar în Germania, care ar fi trebuit să fie capabile să lupte împotriva armatei ruse. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.