Marea Britanie se duce înapoi cu 30 de ani în privința extracției de cărbuni, deși e lideră la nivel mondial în așa-zisele politici climatice


  • ACP
  • Dec 18, 2022 10:52
  • 793
Marea Britanie se duce înapoi cu 30 de ani în privința extracției de cărbuni, deși e lideră la nivel mondial în așa-zisele politici climatice

Marea Britanie, lideră la nivel mondial în acțiunile privind schimbările climatice, a aprobat, prima oară în ultimii 30 de ani, deschiderea unei mine de cărbune de mare adâncime, după ce închisese ultima sa mină de acest fel în 2015. 

Mina Woodhouse Colliery din nord-vestul Angliei ar trebui să funcționeze până în 2049, chiar înainte de intrarea în vigoare a fantezistului angajament de eliminare completă a emisiilor de carbon – The Net Zero Strategy – la care Marea Britanie s-a angajat anul trecut, înainte de găzduirea summitului COP26 privind schimbările climatice. 

Cea mai mare parte a cărbunelui din această mină va fi transportată în Europa, așteptându-se ca aproximativ 80% să fie exportat după primii cinci ani de funcționare, iar restul va fi utilizat în industria siderurgică și în producerea de energie în Marea Britanie. 

Prin deschiderea minei vor fi create 500 de locuri de muncă, dar pe lângă acestea va fi stimulată și apariția altor 1500 de locuri de muncă la firmele care vor gestiona mina. 

Cum era de așteptat, aprobarea deschiderii noii mine a fost întâmpinată cu critici severe din partea ecologiștilor britanici, dar John Gummer, președintele Comitetului Independent pentru Schimbările Climatice din Marea Britanie (UKCCC), consideră că această mină este „absolut necesară” pentru reducerea dependenței de importurile de cărbune din Rusia pentru industria metalurgică și nu numai – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.