ANCHETĂ ”Politico”: Mai mulți parlamentari britanici sunt acuzați că folosesc călătoriile în străinătate pentru turism sexual. Și pentru orgii bahice


  • ACP
  • Dec 16, 2022 16:32
  • 979
ANCHETĂ ”Politico”: Mai mulți parlamentari britanici sunt acuzați că folosesc călătoriile în străinătate pentru turism sexual. Și pentru orgii bahice

O anchetă a publicației americane "Politico" dezvăluie comportamentul absolut revoltător al unui număr mare de parlamentari britanici, care au folosit multă vreme călătoriile de lucru în străinătate ca ocazii pentru escapade sexuale ori bahice. 

În majoritatea cazurilor este vorba de vizitele făcute de grupurile de parlamentari cu membri din toate partidele (All party parlamentary groups – APPG), care nu se sfiau să ceară guvernelor străine un „tratament complet”, ajungând până la a-și expune preferințele pentru șampania pe care o vor la banchetele pe care le pretindeau gazdelor.

APPG-urile au permisiunea de a folosi sediile parlamentare din Marea Britanie pentru întâlnirile de lucru, dar nu sunt organisme parlamentare oficiale și sunt în mare parte nereglementate, neavând un sistem formal care să decidă calitatea de membru. De obicei, acestea nu au personal dedicat, cu excepția cazului în care este furnizat de un organism extern, cum ar fi o companie privată sau o organizație caritabilă. Aceste grupuri parlamentare au tendința de a face călătorii regulate în străinătate, finanțate de guverne de peste mări sau companii private, adesea în timpul sesiunilor parlamentare. 

O deputată membră a mai multor APPG-uri a spus că grupurile au fost dominate în mod tradițional de „laburiști și conservatori care se coordonau între ei pentru a controla grupurile formate din membri din toate partidele care mergeau în locurile frumoase”, așadar o conlucrare putere-opoziție. 

Astfel, un fost deputat conservator, membru al Camerei Lorzilor în prezent, a cerut gazdelor indicații către cel mai apropiat bordel atunci când a călătorit în Asia de Sud-Est într-o vizită cu un grup parlamentar, iar un alt deputat conservator și fost ministru obișnuia să rămână în țara vizitată după ce delegația parlamentarilor se întorcea în Marea Britanie, pentru a-și urmări „interesul pentru femeile locale”, conform unor alți colegi parlamentari: 

„El a rămas în mod obișnuit după aceste vizite și a făcut legătura cu tinerele din țara în cauză”.

Un alt deputat laburist cu funcție înaltă a arătat o pasiune pentru „fetele ruse” în timpul călătoriilor în străinătate, potrivit unui diplomat străin, care a spus că oficialii locali se simt neputincioși să intervină, deoarece doresc să nu își piardă influența în Parlamentul britanic. 

Într-un alt caz, un fost deputat conservator a solicitat serviciile unei lucrătoare sexuale într-o vizită în China, situația fiind ironizată de colegii parlamentari pentru tot restul călătoriei drept „primirea unui buchet de flori în cameră”

Fostul deputat laburist Christian Matheson a fost forțat să demisioneze, în noiembrie, după ce a fost reclamat de o fostă membră a personalului său, care a susținut că acesta a invitat-o într-o călătorie secretă în Gibraltar, despre care comisia independentă pentru comportamentul parlamentarilor a constatat că a fost motivată sexual. 

Tot într-o călătorie în Gibraltar, doi parlamentari din opoziție s-ar fi îmbătat crunt și s-au dat în stambă, fapt de care sunt acuzați și alți trei parlamentari care au vizitat o țară europeană unde nu au reușit să se prezinte la o întâlnire de mic dejun organizată de ambasadă, după ce s-au îmbătat în seara precedentă. 

Conform publicației Politico, reprezentanții teritoriilor britanice de peste mări care cunosc comportamentul parlamentarilor veniți din Marea Britanie încarcă agendele acestora când vin în vizită cu cât mai multe întâlniri pentru a reduce „timpul liber” pentru potențialele comportamente deranjante. 

Un fost parlamentar britanic a spus că guvernul unui astfel de teritoriu a avut „frustări profunde” față de comportamentul deputaților britanici aflați în vizită „care se văd celebrități la ora prânzului – beau și se comportă prost și arogant” – detalii AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.