Franța anunță că nivelul ”extrem de ridicat” al amenințării teroriste impune măsuri de protecție suplimentare în perioada Crăciunului și a festivalului Hanukkah


  • ACP
  • Dec 13, 2022 21:53
  • 765
Franța anunță că nivelul ”extrem de ridicat” al amenințării teroriste impune măsuri de protecție suplimentare în perioada Crăciunului și a festivalului Hanukkah

Publicația Le Figaro a informat luni că Ministerul francez de Interne a ordonat poliției să ia masuri de protecție suplimentare și să supravegheze toate bisericile și sinagogile franceze în timpul Crăciunului și a festivalului evreiesc de Hanukkah din cauza unui nivel foarte ridicat al amenințării teroriste. 

Ordinul ministerului impune ca fiecare prefect de departament, în colaborare cu responsabilii cultelor religioase, să identifice riscurile pentru fiecare locație și solicite un număr corespunzător de polițiști și jandarmi. Poliția va trebui să aibă o prezență vizibilă în timpul slujbelor bisericești și a altor adunări religioase de la sfârșitul anului, timp în care vor fi monitorizate vehiculele parcate în apropierea lăcașurilor de cult în vederea evitării unui atac cu bombă. 

Nivelul „extrem de ridicat” al amenințării teroriste impune o protecție deosebită pentru Ajunul și Noaptea de Crăciun, pe 24 spre 25 decembrie, când se săvârșește slujba de Crăciun în bisericile catolice, dar și în timpul Crăciunului armean pe 6 ianuarie și al slujbei Crăciunului bisericilor ortodoxe pe stil vechi, ce se săvârșesc pe 7 ianuarie. 

De asemenea, ministerul a anunțat ca se vor lua măsuri de protecție și în perioada 18-26 decembrie, când evreii sărbătoresc Hanukkah. 

Franța este țara europeană care a înregistrat cele mai multe atacuri teroriste în istoria recentă, dar și cele mai multe atacuri asupra bisericilor catolice în ultimii ani, în anul 2018 înregistrându-se nu mai puțin de 877 de atacuri împotriva locașurilor de cult catolice. Deși nu se specifica din partea căror grupări vine amenințarea, acest lucru nu e tocmai greu de dedus având în vedere că sunt vizate doar bisericile creștine și sinagogile – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.