Austria merită boicotată, să știe și alții că nu iertăm când joci cu Putin contra României. Dar principalul vinovat e Iohannis!


Austria merită boicotată, să știe și alții că nu iertăm când joci cu Putin contra României. Dar principalul vinovat e Iohannis!

Da, Austria a jucat cu Putin împotriva României. Dacă era cu adevărat preocupată de migrația ilegală din Balcanii de Vest, bloca și primirea Croației în spațiul Schengen. Însă liderii ziși de dreapta din Austria lucrează de mult pentru Kremlin. În aprilie 2022, când Rusia jefuia și asasina la Bucha și la Irpin, cancelarul austriac Karl Nehammer mergea în Rusia ca să discute cu Putin. A fost primul lider din UE care s-a dus la curtea țarului, deși era evident că nu va reuși să-l oprească să ucidă în Ucraina.

Ce a reușit Austria, blocând România și promovând Croatia? Să genereze frustrări anti-UE în România și să încurajeze partidele extremiste, anti-europene, care fac jocul Moscovei. În plus: a divizat Uniunea Europeană în mod grav și a generat frustrări în rândul unor state din Est care au adăpostit sute de mii de refugiați ucraineni fără să se vaite cu disperarea Austriei. Dimpotrivă, Austria și-a folosit neutralitatea ca să nu ajute mai deloc Ucraina. 

Așa că, da, statul austriac trebuie să știe că nu-și poate permite să-și facă jocurile pro-Rusia pe spinarea românilor! Boicot! Boicotat turismul spre Austria, boicotate produsele austriece, boicotate băncile și benzinăriile OMV. Soluții sunt.

Dar, dragi prieteni, să nu lăsăm ca, mânioși pe Austria, să-l uităm pe mutul de la Cotroceni. N-a făcut nimic. Ba da, a făcut turism. În 2015, Iohannis se ducea în Austria la festivaluri muzicale, făcea turism cultural împreună cu soția. Când a fost la greu, în 2022, a dezertat. Iar de coordonarea accederii în Schengen s-a ocupat nulitatea de la Interne, Lucian Bode, altă creație a Cotroceniului, un om care abia vorbește limba română. 

Eu cred că, dacă România avea un serviciu de informații externe funcțional – Iohannis l-a dat pe mâna unui pesedist – un ministru de Interne mai inteligent decât milițienii din subordine și un președinte care să joace, activ, putea depăși toate obiecțiile și era, azi, în Schengen.

Dar mai ales, mai ales, dacă Iohannis nu readucea Ciuma Roșie la Putere. Dacă PSD nu corupea toate instituțiile din această țară, inclusiv poliția de frontieră, nimeni din Vest nu avea ce să ne reproșeze. 

Guvernarea României putea și trebuia să prevadă că Nehammer joacă pentru Putin și să găsească pârghii – sunt convins că existau – care să-l readucă pe drumul cel bun pe cancelarul austriac. Prostia și lenea lui Iohannis, plus corupția și incompetența Ciumei Roșii, aliata domnului președinte, au contribuit decisiv la acest eșec jalnic. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.