În Iran a avut loc prima execuție din lotul celor condamnați la moarte pentru că au participat la protestele naționale împotriva regimului totalitar


  • ACP
  • Dec 8, 2022 16:58
  • 899
În Iran a avut loc prima execuție din lotul celor condamnați la moarte pentru că au participat la protestele naționale împotriva regimului totalitar

Azi a avut loc în Iran prima execuție a unui bărbat condamnat pentru infracțiuni săvârșite în timpul participării la protestele împotriva regimului de la Teheran. 

Pedeapsa cu moartea pentru iranianul Muhsin Shikari a fost pronunțată pe 20 noiembrie, după ce a fost acuzat că ar fi „amenințat cetățenii cu o armă albă și a rănit un agent de securitate în timpul protestelor de pe strada Settar Khan”, potrivit agenției de știri Mizan, afiliată sistemului judiciar din Iran. 

Alte mii de persoane sunt de asemenea reținute după amplele proteste din ultimele luni, declanșate de moartea unei tinere de 22 de ani, Mahsa Amini, cand se afla în custodia poliției morale iraniene. 

Ministerul de interne iranian a informat că în timpul confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine au murit peste 200 de persoane.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.