Doar o opoziție unită – PMP, Forța Dreptei, USR - se poate bate cu tancul sovietic USL/Ciuma Roșie


Doar o opoziție unită – PMP, Forța Dreptei, USR - se poate bate cu tancul sovietic USL/Ciuma Roșie

Eu sunt un om de dreapta și niciodată nu mi-am reținut criticile față de USR. Dar vine o vreme când trebuie să vezi principalul dușman al României – alianța dintre Iohannis și Ciuma Roșie – și să cauți soluții realiste și pragmatice. USR poate fi un adversar ideologic. Alianța dintre Iohannis și Ciuma Roșie este un dușman, un dușman al României. 

Noul USL este un uriaș tanc sovietic T-72. Masiv. Greoi. Demodat. Dar bine blindat, când îl ataci cu praștia. PSD și PNL dispun de resurse uriașe de la buget. Presa este pe mâna lor, în prea mare măsură. Un număr uriaș de primari sunt controlați de Guvern, fiindcă funcționarea administrației locale depinde de banii de la bugetul local. 

Izolate, partidele din opoziție nu au nici o șansă în fața acestei structuri corupte și anti-democratice. În 2024, la locale, le va fi extrem de dificil să atace administrațiile locale fiindcă este evident că nu se vrea schimbarea prevederii legale privind alegerea într-un singur tur a primarilor. Doar coalițiile pot pune în pericol actualii primari susținuți de PSD sau PNL. 

Dar mai este un element important: unirea opoziției poate genera un val al schimbării, așa cum au reușit Traian Băsescu și Teodor Stolojan în 2003. Generează speranță și optimism. Oferă un reper. În 2003, PSD-ul lui Iliescu și Adrian Năstase părea de neoprit. Într-un an, cu muncă și inteligență, Alianța DA a schimbat cursul politic, a scos PSD de la putere, iar Năstase a ajuns mai greu, dar a ajuns la pușcărie. 

Ca unul care nu și-a ascuns simpatia pentru PMP, spun că Eugen Tomac și echipa sa pot aduce un câștig uriaș pentru o opoziție de dreapta. PMP are cea mai mare coerență ideologică, plus proiecte extraordinare – precum reforma de dreapta în Sănătate, începând cu spargerea monopolului CNAS – care sunt convins că pot mobiliza electoratul. Plus: nimeni din opoziție și din tot mediul politic din România nu are expertiza lui Eugen Tomac pe zona Republicii Moldova. Nimeni din această echipă nu a fost mai consecvent în ceea ce privește reunificarea cu Basarabia. 

Și mai cred un lucru: PMP a învățat de la Băsescu să se bată, să se bată atunci când toți ceilalți cred că meciul este pierdut. 

De aceea sunt convins că opoziția unită, cu PMP alături, poate să șteargă rânjetul arogant al useliștilor și să schimbe direcția României, în 2024. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.