Începutul sfârșitului progresiștilor: atacul la securitatea energetică, alimentară și personală îi va îngropa


Începutul sfârșitului progresiștilor: atacul la securitatea energetică, alimentară și personală îi va îngropa

Îmi pare rău că le stric petrecerea. Au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanților, au fost bătuți în propriile fiefuri din California și New York, dar jubilează. Foarte bine! Să nu schimbe nimic, este garanția că, în 2024, vor ajunge la coșul de gunoi al istoriei.

De ce sunt așa de optimist, în loc să stau să suspin trist? Fiindcă, după opinia mea, alegerile din 8 noiembrie din SUA au dat un puternic mesaj politic împotriva activismului progresist de stânga. Știu că-n România puțini se uită la bătălia dintr-un relativ obscur colegiu din deșertul Californiei, unde un republican a învins un democrat a cărui campanie se baza pe faptul că a fost un procuror progresist și că este gay. Dar este o bătălie relevantă. Democrații au redesenat colegiul în așa fel încât omul lor să beneficieze de voturile dintr-o zonă urbană extrem de favorabilă stângii. Însă nu a ieșit așa cum sperau. Republicanul Ken Calvert a câștigat pe un vot al agricultorilor din districtul 42, Riverside, agricultori sătui să fie amenințați că li se taie accesul la apă, esențială pentru afacerile lor, și sătui de inflația care a scumpit carburanții. 

Trei direcții de atac ale progresiștilor se vor întoarce, deci, împotriva lor, ca un bumerang:

– Atacul la securitatea alimentară. Vă amintiți de revolta fermierilor din Olanda, obligați să ucidă vacile. De ce, ce punem în loc? Făină de gândaci? Pentru cei care am trăit în ceaușism, dar nu numai, această opțiune este inacceptabilă. Progresiștii, la fel ca dictatorul Ceaușescu, vor să impună omenirii „hrana rațională”. Nu vor reuși. 

– Atacul la securitatea personală. „Defund the police” a dus, logic!, la creșterea criminalității. Politicile relaxate față de migrație au dus, la fel de logic, la explozia ilegalilor din America latină. Regimul Biden nu prea știe cine ajunge în SUA: criminali, traficanți de droguri, violatori din întreaga Americă de Sud? Firesc, americanii s-au revoltat. În statul New York, bastion al stângii radicalizate, republicanii au obținut victorii la aceste ultime alegeri și au pus în pericol cvasi-monopolul democrat asupra acestui stat. 

– Atacul la securitatea energetică. Pe acesta îl înțelegem cel mai bine privind la Europa de Vest, unde progresiștii erau pe cale să închidă toate centralele nucleare  dacă era după stânga ecologistă. De altfel, se știe din anii URSS, că Moscova finanța grupările ecologist-pacifiste ca să submineze democrațiile vestice. 

Și-n Europa democratică, și-n SUA, oamenii au început să priceapă unde duc politicile stângii neomarxiste: haos, prăbușire economică, atac la libertățile individuale.Am ajuns să ne batem pentru dreptul de a consuma o banală friptură! Ni se impune, ca la grădiniță, ce trebuie să mâncăm. 

Dar a fost prea mult. Revolta a început. Și cred că-n 2024 se va termina cu aberațiile stângiste, foarte apropiate de măsurile ceaușiste. Fiindcă oamenii vor să mănânce ce le place, nu vor să stea în frig și iubesc dreptul de a spune ce vor, adică libertatea de expresie. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.