Ce țară europeană oferă un număr mare de vize rușilor


  • ACP
  • Nov 22, 2022 22:40
  • 853
Ce țară europeană oferă un număr mare de vize rușilor

Un articol de luni al agenției de presă Bloomberg a prezentat informația că anul acesta rușii au primit 108.862 de vize Schengen pe termen scurt în Spania, de aproape trei ori mai mult decât cu un an în urmă. 

Ministerul de Externe spaniol nu a explicat care este motivul pentru această creștere bruscă a numărului de vize eliberate în acest an, dar, potrivit unui diplomat european intervievat de cei de la Bloomberg, situația ar putea fi legată de interdicția de intrare a rușilor în țările din Europa de Est, ceea ce îi face să își caute refugiul tocmai în Spania, unde se pare că sunt primiți mult mai ușor decât în alte țări.

"Interdicția de intrare a rușilor în țările din Europa de Est, inclusiv Polonia și Republica Cehă, îi poate încuraja pe unii dintre ei să se redirecționeze către Europa de Vest", a sugerat diplomatul.  

Estonia, Letonia, Lituania, și Finlanda au restricționat de asemenea complet sau parțial intrarea pe teritoriul lor pentru cetățenii Federației Ruse. Începând din septembrie Uniunea Europeană a suspendat acordul de facilitare a vizelor cu Rusia, ceea ce înseamnă costuri și timpi de așteptare crescuți, precum și înăsprirea cerințelor de documentare pentru rușii care doresc să obțină o viză pentru țările membre ale blocului european. Dar în ciuda tuturor restricțiilor impuse de țările europene, s-a putut observa o creștere puternică a numărului cererilor de acordare a vizelor pentru ruși și, în cazul Spaniei, un număr mare de vize acordate pentru aceștia. (sursa: Bloomberg)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.