În San Francisco a fost inițiat un program de acordare a unui venit garantat numai pentru un anumit număr de transexuali


  • ACP
  • Nov 17, 2022 22:13
  • 1262
În San Francisco a fost inițiat un program de acordare a unui venit garantat numai pentru un anumit număr de transexuali

Primăria orașului american San Francisco a început să primească, începând cu 15 noiembrie, cereri pentru oferirea unui venit garantat pentru persoanele transexuale, în valoare de 1200 dolari pe lună.

Programul acesta este coodonat de The Transgender District, iar de suma oferită vor beneficia lunar 55 de rezidenți transexuali, pentru o perioadă de până la 18 luni. 

Pe site-ul primăriei se arată că „venitul garantat pentru persoanele transgender (Guaranteed Income for Trans People - GIFT) va oferi persoanelor transgender marginalizate din punct de vedere economic un venit lunar garantat nerestricționat, ca o modalitate de a combate sărăcia cu care se confruntă cei mai afectați membri ai comunității”.(…)

Transgender District și Lyon-Martin Community Health Services, în parteneriat cu departamentele municipale din orașul și regiunea San Francisco, vor oferi 1.200 USD pe lună ca venit garantat, timp de un an și jumătate, pentru 55 persoane transgender. Programul va acorda prioritate înscrierii persoanelor transgender, non-binare, non-conforme de gen și intersexuale (TGI) care sunt, de asemenea, negre, indigene sau persoane de culoare (BIPOC), care se confruntă cu lipsa adăpostului, trăiesc cu dizabilități și boli cronice, tineri și bătrâni, vorbitori monolingvi de spaniolă și cei care sunt vulnerabili din punct de vedere legal, cum ar fi persoanele TGI care sunt fără documente, care se angajează în comerțul sexual de supraviețuire sau care au fost anterior încarcerați”.

Plățile vor fi regulate și necondiționate, în forma unui venit constant, pentru ca beneficiarii să le cheltuiască așa cum consideră de cuviință. 

În același timp, programul oferă și alte resurse, cum ar fi așa-numita „asistență medicală și de sănătate mintală care confirmă genul”, precum și coaching financiar. 

Doamna London Breed, primar al orașului San Francisco, a justificat această inițiativă declarând că „programele noastre de venit garantat ne permit să ne ajutăm rezidenții atunci când au cea mai mare nevoie, ca parte a redresării economice a orașului nostru și a angajamentului nostru de a crea un oraș mai drept pentru toți” – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.