Despre uneltele Gazpromului din R.Moldova. Cum au fost dinamitate proiectele de interconectare energetică cu România


Despre uneltele Gazpromului din R.Moldova. Cum au fost dinamitate proiectele de interconectare energetică cu România

Sturza Ion, fost premier ADR, pus în funcție de Lucinschi și Diacov în urmă cu vreo 25 de ani, scrie la lumina lumânării:

„Lumina o sting ‹foștii›, care în ultimii 20 de ani au sabotat toate proiectele de interconectare energetică cu România, trădători de țară care mai așteaptă locuri călduțe la Gazprom. Așa-i, V?

Lumina o stingem noi toți, prin lașitatea și indiferența noastră.

Noapte bună, dragi moldoveni!”

Tu, Ioane, care ai dat Gazpromului și bandiților de la Tiraspol pachetul majoritar de acțiuni de la Moldova Gaz și toată rețeaua de distribuție a gazelor, ți-ai amintit de „proiectele de interconectare energetică cu România” și de „trădători de țară care mai așteaptă locuri călduțe la Gazprom”?

Nu, șmechere!

„Lumina” nu „o stingem noi toți, prin lașitatea și indiferența noastră”.

Lumina ne-o sting și ne-au stins-o de peste 30 de ani toate uneltele Kremlinului care au guvernat la Chișinău, de la Sangheli până la cei de azi, care au lucrat și mai lucrează, metodic, toți unul ca unul, împotriva „interconectării energetice cu România” și în ineresul exclusiv al Moscovei!

Tu ești unul dintre aceste unelte, Ioane, pentru că anume tu, în calitate de prim-ministru, împreună cu Lucinschi, Diacov și tot plutonul KGB-ului de la Chișinău, ați executat atunci, în 1998-2000, ordinele superiorilor voștri de la Kremlin!

Doar niște „trădători de țară care mai așteaptă locuri călduțe la Gazprom” au fost în stare să-i pună la dispoziție Gazpromului tot sectorul economic strategic al moldovenilor astfel încât aceștia să nu mai poftească vreodată a se „interconecta energetic cu România”.

Nu, Ioane, lumina nu au stins-o toți moldovenii, lumina ați stins-o voi, trădătorii de țară și lașii de atunci și de acum, care continuați să guvernați, prin minciună, fraudă și lașitate, această parte de pământ românesc și pe întuneric, la lumina lumânării, doar ca nu cumva să pierdeți „locurile călduțe la Gazprom”!

Anume voi ați fost și ați rămas uneltele fidele ale Gazpromului, ale Moscovei, nu toți moldovenii, cum insinuezi.

Întrebarea care mi-o pun eu în această clipă este asta: vei fi oare în stare vreodată, Ioane, să-ți torni cenușă pe cap, dar să nu-i învinuiești de trădare, lașitate și indiferență pe toți moldovenii?

Or, uneltele niciodată nu-și toarnă cenușă pe cap. Sistemul nu le permite.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.