Continuă concedierile în sfera social media. Anunțul făcut de Zuckerberg: câți angajați vor fi concediați


  • ACP
  • Nov 9, 2022 21:41
  • 772
Continuă concedierile în sfera social media. Anunțul făcut de Zuckerberg: câți angajați vor fi concediați

Mark Zuckerberg a anunțat miercuri, 9 noiembrie, că Meta, compania-mamă a Facebook, va concedia peste 11.000 de angajați, ceea ce va reduce forța de muncă a companiei cu 13%. 

Zuckerberg a transmis într-o scrisoare pentru angajați că vrea să își asume "responsabilitatea pentru aceste decizii și pentru modul în care s-a ajuns aici". 

"Știu că acest lucru este greu pentru toată lumea și îmi pare rău mai ales pentru cei afectați", a mai spus el în scrisoarea către angajați.

"Facem de asemenea o serie de pași suplimentari pentru a deveni o companie mai suplă și mai eficientă, reducând cheltuielile discreționare și extinzând înghețarea angajărilor până în primul trimestru al anului viitor", a explicat Zuckerberg mai departe, justificând astfel decizia luată.

Meta face astfel ceea ce au făcut și alte firme din domeniu, precum Twitter și Snap, care și-au concediat mulți angajați pe fondul presiunilor inflației și recesiunii, printre altele. Decizia lui Zuckerberg a avut imediat efecte. Mai precis, în urma anunțului făcut de Zuckerberg, contractele futures pentru acțiunile Meta au crescut cu peste 4,5%, după ce le scăzuseră prețurile cu 71,24% în ultimele 12 luni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.