APELUL lui Alecu Reniță: R.Moldova să ceară urgent protecția NATO. Nu așteptați ca rachetele rusești să cadă din nou pe teritoriul nostru!


APELUL lui Alecu Reniță: R.Moldova să ceară urgent protecția NATO. Nu așteptați ca rachetele rusești să cadă din nou pe teritoriul nostru!

Scriitor, analist și fost votant al Declarației de Independență față de Rusia, Alecu Reniță îndeamnă puterea de la Chișinău să solicite de urgență și oficial protecția NATO, după episodul căderii rachetelor rusești pe teritoriul R.Moldova.

”Rachetele rusești au căzut pe pământul nostru. R.Moldova e în drept să ceară urgent protecția NATO”, scrie Alecu Reniță, pe Facebook. 

Amintim că, în pofida războiului rusesc genocidar de la granițe, R.Moldova continuă să nu aibă atașat militar la NATO, percepția externă fiind că a ajuns în categoria țărilor de factura Belarusului și Kârgâstanului, care refuză constant orice prezență la NATO, de ani și ani. 

Desigur, în cazul R.Moldova asta se întâmplă de frica Rusiei criminale, care regizează ”proteste” în centrul Chișinăului și ordonă provocări în așa-zisele Transnistria și Găgăuzia, însă amintim că un parcurs pro-european presupune și o ieșire din capcana Estului. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.