Panică! Stânga nu mai poate cenzura pe Twitter: o explicație pentru atacurile furibunde împotriva lui Musk


Panică! Stânga nu mai poate cenzura pe Twitter: o explicație pentru atacurile furibunde împotriva lui Musk

Facebook, Twitter, Instagram, Google și YouTube erau terenul de joacă al progresiștilor neomarxiști din SUA. Dreapta, blocată. O gașcă de șmecheri afiliați Partidului Democrat decidea ce este „știre” și ce este „fake news”. Inchizitoarea șefă de la Twitter – cea care l-a interzis pe președintele Trump - era, în același timp, și o mare donatoare pentru Partidul Democrat. 

Când New York Post a scris despre corupția familiei Biden, Big Tech a decis că era fake news. Postările care distribuiau un link către articolul din New York Post erau șterse sau li se limita vizibilitatea. Google a luat o măsură similară. Acum câteva săptămâni, Mark Zuckerberg a declarat public că informația din New York Post era corectă. Twitter și restul găștii, nici un regret! 

În 2021, l-au banat pe președintele Trump. În acest timp, talibanii, liderii iranieni și propaganda Chinei comuniste zburdau pe rețelele sociale ale Big Tech. Kremlinul a postat pe Twitter până prin martie 2022, la vreo lună după invadarea Ucrainei. 

Dar se pare că s-a terminat! Elon Musk a promis că, după ce va achiziționa Twitter, va restabili dreptul la liberă exprimare. Asta i-a scos din minți pe progresiști, care nu vor liberă exprimare, vor ca „adevărul” să fie stabilit de ei și doar ce are binecuvântarea lor să poată fi publicat. Cenzură în cea mai pură formă, dar atent împachetată în tot felul de scopuri nobile, asta vor. Sigur, și cenzura stalinistă avea, teoretic, justificare: propășirea popoarelor sovietice! 

În realitate, progresiștii Big Tech doreau să blocheze mesajele dreptei din SUA. Pe Twitter, pare că au pierdut această putere și este un dezastru pentru ei. Efectele nu se vor simți pe termen scurt, la alegerile din 8 noiembrie 2022, ci mai ales în 2024. Oricum, cu Sleepy Joe candidând pentru un nou mandat de președinte, pierderea Casei Albe era garantată. Acum, dacă nu vor mai avea cvasimonopolul informației pe rețelele sociale, eu estimez că „democrații” – de fapt, progresiștii – vor suferi un dezastru epic.

Dar lupta pentru Twitter nu-i doar despre bătălia politică din SUA. Este o bătălie pentru libertatea de expresie, așa cum au dorit părinții fondatori ai SUA.

De aceea, în loc de concluzie, vă las aici prima variantă a Primului Amendament la Constituția SUA, cel referitor la libertatea de expresie, așa cum a fost ea propusă de unul dintre primii fondatori, „The Founding Fathers”, James Madison (dar, în Congres, textul a fost scurtat): „Poporul nu va fi lipsit sau nu i se va limita dreptul său de a vorbi, de a scrie sau de a-și publica opiniile; iar libertatea presei, fiind unul dintre marile bastioane ale libertății, va fi inviolabilă”! 

Ca român care a cunoscut teroarea comunistă, mă bat pentru democrație, mă bat pentru libertatea de expresie. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.