Germania, din ce în ce mai buimacă în plan energetic: În timp ce germanii sunt îndemnați de autorități să economisească, asigurătorii îi avertizează să nu încălzească locuințele cu lumânări și alte mijloace periculoase


  • ACP
  • Oct 31, 2022 18:47
  • 734
Germania, din ce în ce mai buimacă în plan energetic: În timp ce germanii sunt îndemnați de autorități să economisească, asigurătorii îi avertizează să nu încălzească locuințele cu lumânări și alte mijloace periculoase

Germania a ajuns în punctul în care cetățenii sunt avertizați de către companiile de asigurări să nu folosească lumânări, încălzitoare electrice ori șeminee improvizate pentru a face economie de energie electrică, deoarece astfel crește mult riscul apariției incendiilor ori a otrăvirii cu monoxid de carbon. 

Asociația generală a asigurătorilor spune într-un articol că e de înțeles faptul că vor fi căutate modalități mai mult sau puțin convenționale de scădere a facturilor, având în vedere prețurile foarte mari la energia electrică, dar pericolele care apar odată cu aceste modalități sunt foarte mari. Astfel, lumânările nu sunt potrivite pentru încălzirea spațiilor, cel mai mare risc de incendiu provenind din focul deschis, iar prea multe încălzitoare electrice cresc de asemenea riscul de incendiu, în special în clădirile mai vechi, spun reprezentanții asigurătorilor.

"Vedem cu îngrijorare la ce aventuri doresc să recurgă unii chiriași și proprietari. Recomandăm cu fermitate evitarea experimentelor periculoase", a spus Jörg Asmussen, director general al Asociației Germane de Asigurări (GDV).

"Multe metode alternative de încălzire nu sunt deloc potrivite pentru încălzirea spațiilor de locuit pe o perioadă mai lungă de timp și sunt și periculoase", a mai adăugat Asmussen, care a recomandat consultarea unor electricieni înainte de folosirea încălzitoarelor electrice și curățarea sobelor și a șemineelor care nu au mai fost folosite de mult timp.

Între timp, autoritatea de reglementare a energiei din Germania insistă că sunt necesare economii "semnificative" de gaz și energie pentru a evita o iarnă de raționalizare a gazului. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.