Mărturisitoarea Aspazia Oțel Petrescu: ”Tot jocul ‹creștin› al Rusiei este o capcană KGB-istă. Rușii se folosesc de ortodoxie pentru panslavismul lor. Nu le-a ieșit dominația cu internaționala comunistă, acum vin cu internaționala zisă ‹ortodoxă›”


Mărturisitoarea Aspazia Oțel Petrescu:  ”Tot jocul ‹creștin› al Rusiei este o capcană KGB-istă. Rușii se folosesc de ortodoxie pentru panslavismul lor. Nu le-a ieșit dominația cu internaționala comunistă, acum vin cu internaționala zisă ‹ortodoxă›”

Trebuie să ajungi „ministru al Apărării” ca să înțelegi că Rusia nu a „recunoscut” și nu-și va „recunoaște” niciodată agresiunile asupra actualei Republici Moldova sau asupra întregii Românii, de unde acest teritoriu, precum și Sudul Basarabiei, Nordul Bucovinei și Ținutul Herța au fost rupte de ea de-a lungul istoriei?

Rusia, mai ales în calitatea ei de succesor de drept al URSS în relațiile internaționale, consideră, în chip expansionist, că ea are dreptul la teritoriile pierdute în urma destrămării URSS și că fostele republici sovietice, inclusiv Republica Moldova, al cărei spațiu aerian a fost survolat acum câteva zile de rachetele ei, fac parte din așa-zisa „lume rusă”, iar dispariția URSS nu a anulat „dreptul” asupra lor.

De asta, Rusia nu-și va „recunoaște” agresiunea împotriva noastră nici chiar dacă va ajunge la Prut sau peste Prut cu rachtele și cu tancurile!

Rusia nu recunoaște nimic, asta ar fi trebuit să cunoască și să înțeleagă ministrul Apărării de la Chișinău măcar de când s-a început invadarea Ucrainei.

Rusia nu va recunoaște nimic pentru că ea consideră că spațiul aerian al Republicii Moldova este spațiul ei!

Mai mult, ea consideră că noi, sufletele noastre, suntem proprietate a ei! 

Până și credința noastră ortodoxă este considerată de Rusia drept proprietate a ei!

Cât de relevantă în acest sens este mărturisirea Aspaziei Oţel Petrescu, reprezentantă exemplară a rezistenței anticomuniste din România:

„Rușii se folosesc de ortodoxie pentru panslavismul lor. Nu le-a ieșit dominația cu internaționala comunistă, acum vin cu internaționala zis ortodoxă”

„Tot jocul creştin al Rusiei este o capcană KGB-istă”, mai spunea Aspazia Oțel Petrescu, fiică devotată a Bisericii Ortodoxe Române, care a pătimit timp de paisprezece ani în închisorile comuniste pentru credința în Hristos și iubirea de neam.

Rusia înseamnă expansiune și atât!

(Foto deschidere: regretata doamnă Aspazia Oțel Petrescu / sursa foto: Cristina Nichituș Roncea) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.