O lecție de istorie pentru PNL: cum a îngropat Emil Constantinescu PNȚCD-ul


O lecție de istorie pentru PNL: cum a îngropat Emil Constantinescu PNȚCD-ul

Emil Constantinescu n-a fost cel mai groaznic președinte pe care l-a avut România. În regimul său, n-au fost omorâți oameni pe stradă, cum s-a întâmplat sub Iliescu. Nici nu s-a vândut cu arme și bagaje Ciumei Roșii, așa cum a făcut Iohannis. Dar Constantinescu a reușit, totuși, să ducă în abis istoricul Partid Național Țărănesc. I-a tras după el, au ratat intrarea în Parlament și nu și-au mai revenit nici până în ziua de azi. 

Să punctăm că, totuși, Emil Constantinescu a demarat o serie de reforme economice și a fost de partea SUA și a NATO în conflictul din Kosovo. Urmare a acestei decizii strategice, România a fost primită în NATO și a demarat negocierile de aderare la UE. PSD, care în 1999 era anti-NATO, a cules roadele.

Însă, cu toate acestea, Emil Constantinescu a ieșit din Cotroceni ca un personaj trist-ridicol, care și-a distrus propriul partid, PNȚCD.

De ce? 

– Fiindcă Emil Constantinescu a vrut să dețină controlul PNȚCD prin interpuși și, în acest scop, a umplut conducerea cu mediocrități obediente, care raportau la Cotroceni și tot de acolo luat ordine.

– Fiindcă s-a lăsat împachetat de gradații care-i lustruiau ghetele și l-a îndepărtat pe președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, AFDPR, Constantin Ticu Dumitrescu, când acesta i-a cerut măsuri ferme de deconspirare a Securității

– Fiindcă și-a trădat electoratul, care dorea reforme profunde, nu doar jumătăți de măsură.

O comparație aș mai face, pentru ca lucrurile să fie mai clare: ex-premierul Mugur Isărescu a fost Ciucă a lui Constantinescu. „Tehnocratul” Isărescu era, de fapt, un odios turnător al securității ceaușiste și este clar cine l-a promovat și l-a băgat sub nas fostului președinte. Ciucă, pensionar special, este și el omul sistemului, al statului-paralel, chiar dacă provine din armată. 

Știu că această istorie este cunoscută, dar îmi e clar că trebuia reamintită. PNL, dacă nu se desprinde de Iohannis, va deveni irelevant. Scandalurile de corupție încep să muște tot mai puternic din puțina popularitate pe care o mai avea Iohannis. 

Eu le-am mai spus amicilor din PNL: aruncați-l peste bord pe prea-adormitul de la Cotroceni sau vă veți prăbuși odată cu el!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.