Ciucă, presat de USR să-l demită de urgență pe putinistul Dîncu: "Să rezolve problema până luni!"


Ciucă, presat de USR să-l demită de urgență pe putinistul Dîncu: "Să rezolve problema până luni!"

USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declarații cu privire la războiul Rusiei contra Ucrainei, însă formațiunea politică în cauză a transmis că așteaptă de la prim-ministrul Nicolae Ciucă "să rezolve problema până atunci"

"Vasile Dîncu nu mai poate fi în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere pe timp de război", a reliefat USR. 

"Am speranța că Vasile Dîncu nu va mai prinde ziua de luni, când ar trebui să vină în Parlament la Ora Ministrului, la solicitarea USR. Îi cer domnului Nicolae Ciucă să îl demită.  

Vasile Dîncu s-a trezit să îndemne la negocieri de pace, cam în același timp cu trompetele rusești și fix când Ucraina arată că poate să câștige războiul și să-i scoată din țară pe invadatorii ruși. Nu știu ce e în capul ministrului Apărării, dar a ajuns să fie propagandistul lui Putin și pentru asta trebuie să plece.

Și îl întreb pe Vasile Dîncu: cu cine vrea să negocieze? Cu Vladimir Putin, care ucide chiar în aceste momente oameni nevinovați în Ucraina? Cu teroriștii nu se negociază!", a zis purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.  

Ce declarase Dîncu săptămâna trecută pentru Prima TV: "Războiul va mai continua (…) singura șansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Țările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanții de securitate și o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să își permită, să-și asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică".

Practic, Dîncu a declarat, pe placul Kremlinului, că țările NATO sunt cele care ar trebui să stabilească prin negociere cu Rusia anumite concesii teritoriale pe care să le facă Ucraina, asta întrucât puterea de la Kiev nu și-ar putea asuma politic un asemenea compromis, motiv pentru care, în viziunea toxică a pesedistului, e necesar ca aceste concesii să fie impuse din exterior. 

USR a mai amintit, pe parcursul unui comunicat, un alt derapaj grav al ministrului Apărării: "Vasile Dîncu nu este la prima gafă. Același ministru cita eronat o declarație a președintelui Franței, cum că „trebuie să revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”. La câteva zile după acest fake-news, Rusia bombarda Kievul și amenința Europa cu arma nucleară".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.