Jigodiile memoriale


Jigodiile memoriale

au pus mâna pe tot: CNSAS, IICCMER și se pregătesc pentru INST-ul Academiei. Nimic și nimeni nu mai trebuie să deranjeze, să pună un bemol lecturii obscene pe care o propagă complicii comunismului îmbrăcați în haina de cercetători ai crimelor dictaturii proletariatului. 

Când mai afli că unele și aceleași persoane se joacă dimineața de-a profesoratul la fosta instituție a Securității și seara, la televizor, scot hârtii bine alese din arhive, înscenând obiectivitatea istorică, te apucă, pe rând, groaza, scârba și mânia. 

Că fac nu știu ce la Râmnicu Sărat sau în altă parte – dacă se poate, cât mai departe de centrul puterii, de București –, totul cade în ridicol și cinism prin "calitatea" informației pe care chipurile vor să o mijlocească generațiilor de azi și de mâine. 

Nu am depășit, real și metaforic, faza trăită de mine pe viu, cu puțin timp înainte de deschiderea pentru public a "Palatului Primăverii", fosta reședință a cuplului ceaușist, când o fostă menajeră tot insista, parcă pentru a se convinge pe sine, că foștii "locatari" erau oameni atenți, grijulii cu bunurile statului, că puneau huse pe mobile și nu intrau încălțați. 

Oameni buni! Ca mine și ca tine... Slava!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.