California a devenit un refugiu pentru minorii transgender și familiile acestora. A fost aprobată legislația prin care e susținută schimbarea sexului prin proceduri medicale inclusiv în cazul copiilor


  • ACP
  • Oct 4, 2022 19:41
  • 1032
California a devenit un refugiu pentru minorii transgender și familiile acestora. A fost aprobată legislația prin care e susținută schimbarea sexului prin proceduri medicale inclusiv în cazul copiilor

California a devenit un stat refugiu pentru tinerii transgender cu vârste sub 18 ani și familiile acestora, după aprobarea și semnarea de către guvernatorul Gavin Newsom a unui proiect de lege făcut în acest sens.  

Legea este concepută pentru a-i proteja de urmărirea penală pe minorii trans și familiile acestora care vin în California pentru a obține "asistență medicală care să confirme sexul", care ar putea include blocanți ai pubertății, hormoni și intervenții chirurgicale considerate de foarte mulți americani a fi o formă de abuz asupra copiilor, ori chiar o formă de mutilare sexuală. Astfel, prin această lege se limitează capacitatea forțelor de ordine din afara statului de a face o arestare sau să participe la extrădarea părinților care călătoresc în California, astfel încât copilul lor minor să poată primi asistență medicală de afirmare a sexului.

"În California credem în egalitate și acceptare. Credem că nimeni nu ar trebui urmărit sau persecutat pentru că primește îngrijirea de care are nevoie – inclusiv îngrijirea de afirmare a sexului", a declarat guvernatorul săptămâna trecuta, după semnarea documentului.

"Statele din întreaga țară adoptă legi pentru a demoniza comunitatea transgender, în special tinerii transgender și părinții lor. Părinții știu ce este mai bine pentru copiii lor și ar trebui să poată lua decizii cu privire la sănătatea copiilor lor fără teamă", a mai spus guvernatorul, uitând convenabil să spună că tocmai mișcarea de stânga din care face parte este în favoarea restricționării unor drepturi ale părinților în ceea ce privește luarea unor decizii pentru copiii lor.  

Newsom a vorbit în schimb împotriva "urii" demonstrate de legile care restricționează sau interzic sprijinul medical pentru copiii transgender, legi despre care a spus că "au contribuit la creșterea ratelor de sinucidere". 

Legea aprobată de guvernatorul Newsom a fost propusă de senatorul democrat Scott Wiener, care a sugerat în iunie că să se introducă în grădinițe și scoli "Drag Queen 101 ca parte a curriculumului K-12", și este susținută de organizațiile Equality California, Planned Parenthood și TransFamily Support Services.  

California răspunde astfel situației din mai multe state americane, unde există legi care restricționează sau interzic procedurile medicale pentru schimbarea de sex la copii.  

De exemplu, statul Alabama a promulgat în mai o interdicție penală privind asistența pentru schimbarea sexului pentru minori, iar reprezentanta în Congres Marjorie Taylor Greene a introdus o lege federală care face din aceasta o infracțiune care poate fi pedepsită cu până la 25 de ani de închisoare. În Texas, guvernatorul Greg Abbott a ordonat din februarie agențiilor de stat să deschidă investigații privind abuzul asupra copiilor făcut cu susținerea părinților lor. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.