De ce au distrus Iohannis și Ciuma Roșie DNA-ul: știu că, după ce îi alungăm, îi paște pușcăria. Avem proba!


De ce au distrus Iohannis și Ciuma Roșie DNA-ul: știu că, după ce îi alungăm, îi paște pușcăria. Avem proba!

Bănuiam, dar acum sunt probe clare: în jurul lui Iohannis s-a creat o rețea de tip mafiot care sifonează resursele statului. Cel mai bun amic al domnului președinte a reușit performanța să vândă către ministerul de Interne 600 de BMW-uri extrem de scumpe și, spun specialiștii, inutile. Statul polonez a cumpărat același model de mașină la un preț mai mic, scrie presa. Specialiștii susțin că Internele nu aveau nevoie de aceste mașini puternice: cei care gonesc pe șosele nu sunt urmăriți ca-n filmele proaste, ci blocați în puncte fixe, de unde nu pot scăpa. 

Scandalul este uriaș și, cu greu, propaganda plătită de stat l-a îngropat. Vor apare și altele, sunt convins. Securiștii care l-au făcut președinte pe Iohannis în 2019, plasând în competiție contracandidați de paie, tip Dăncilă, îl abandonează și se pregătesc pentru un nou șef de stat.

Dar nu aceasta este problema mea, eu sper ca-n 2024 președintele să fie decis de popor, nu să-i impună noua securitate ce să voteze.

Problema este că domnul Iohannis, știind ce face clientela sa și bănuind că ar putea pica odată cu favoriții săi, a distrus DNA-ul. Alianța cu Ciuma Roșie a fost o căsătorie de interes: și Iohannis, și conducerea PSD, se tem de pușcărie. Așa că au păstrat legile Dragnea, ba chiar le-au făcut mai rele, în unele puncte. 

Toată banda care conduce acum România știe că o paște pușcăria. Cu Iohannis în frunte!

Dar îi transmit domnului președinte vestea cea bună: nu va scăpa! În Moldova, câteva luni i-a luat regimului Maia Sandu, să-l bage în arest la domiciliu, iar gașca lui să fie trimisă în închisoare. 

Eu știu că-n România avem modelul Iliescu – poți să omori oameni, dar să scapi – dar vine vremea să facem dreptate și aici, așa cum au reușit și alții: 

– În Coreea de Sud l-au trimis pe un fost președinte la închisoare pentru 12 ani. 

– În Peru, fostul președinte Fujimori trebuie să stea 25 de ani la pușcărie, iar Curtea Supremă a anulat grațierea acordată de un președinte în exercițiu. 

– Până și-n Franța avem un fost președinte condamnat în primă instanță pentru corupție! 

Exemple mai sunt, dar este clar că se poate! Ne trebuie un regim de dreapta și niște procurori curajoși, asta este tot. Gașca securistă care l-a protejat pe Iohannis îl va vinde în trei minute după ce iese pe ușa Cotroceniului, va scoate la suprafață tot ce știe, ca să se pună bine cu cei care vor urma la putere. 

Poate doar UDMR-ul să-i mai dea o mână de ajutor: să-l ajute pe Iohannis să fugă în Ungaria, așa cum a făcut fostul premier al Macedoniei Nikola Gruevski. Viktor Orban i-a acordat azil, iar Gruevski a scăpat, deocamdată, de pușcărie. 

Când va renaște DNA-ul, toată șleahta Ciumei Roșii va fugi mâncând pământul. Dar, așa cum a fost adus Omar Hayssam, din Siria, așa vor ajunge „acasă”, la Rahova, toți cei care au jefuit: eu sunt optimist, vom reuși să-i punem să plătească! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.