California le recomandă tinerelor sub 18 ani să avorteze în cazul în care rămân gravide. Detaliile recomandărilor controversate ale administrației de stânga a statului american


  • ACP
  • Sep 19, 2022 18:37
  • 809
California le recomandă tinerelor sub 18 ani să avorteze în cazul în care rămân gravide. Detaliile recomandărilor controversate ale administrației de stânga a statului american

Statul California a lansat săptămâna trecută un site web de 1 milion de dolari, ca parte a eforturilor administrației conduse de Partidul Democrat de a consolida accesul la avort printr-un pachet bugetar de 200 de milioane de dolari, ce este finanțat de contribuabilii californieni.

Site-ul arată care sunt diferitele tipuri de avorturi care se pot face cu susținerea statului și conține o hartă a 166 de unități californiene unde pot veni pentru avort atât persoanele din California, cât și cele din afara statului, ori chiar migranții ilegali, dar explică și procedura prin care se pot obține prin poștă pastilele pentru un avort chimic.  

De asemenea, site-ul instruiește minorele că legea din California le permite să "își dea acordul în mod independent pentru a avea săvârșit avortul", în ciuda oricăror obiecții din partea părinților lor.  

Site-ul web face trimitere către un alt site, numit TeenHealthRights.org, care sfătuiește minorele ce să facă în cazul în care rămân gravide, prima recomandare fiind avortul. 

Minorelor li se spune că nu au nevoie de permisiunea părinților sau a tutorilor pentru a avorta dacă au sub 18 ani și că este doar alegerea lor dacă să le spună părinților lor că vor să facă un avort.

Mai mult, minorele sunt sfătuite că în cazul în care un medic le spune că au nevoie de permisiunea părinților sau a îngrijitorilor lor pentru un avort să solicite un avocat (și primesc asistență pentru asta) și să meargă la alt medic. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.