Polonia va spori gradul de securitate al graniței pe care o împarte cu exclava rusească Kaliningrad. Motivul: "Rusia comite acte de terorism!"


Polonia va spori gradul de securitate al graniței pe care o împarte cu exclava rusească Kaliningrad. Motivul: "Rusia comite acte de terorism!"

Polonia va îmbunătăți securitatea la granița sa cu exclava rusă Kaliningrad, dat fiind faptul că Rusia este un "vecin instabil", a spus joi Bartosz Grodecki, ministrul adjunct polonez de Interne responsabil pentru afaceri internaționale și migrație. 

"Este adevărat că grănicerii pregătesc un plan care va fi pus în aplicare. Nu voi ascunde faptul că exclava Kaliningrad este o altă parte a frontierei noastre, după frontiera cu Belarus, care va fi dotată cu un sistem de protecție modern și eficient", a spus Grodecki pentru pap.pl.

După ce a reliefat că va fi vorba despre un sistem electronic avansat, Grodecki a adăugat că au fost deja asigurate fonduri considerabile pentru implementarea proiectului.

"Deoarece Rusia este un vecin foarte instabil care comite acte de terorism asupra vecinilor săi, Polonia trebuie să-și protejeze în mod corespunzător granița", a precizat Grodecki, menționând că proiectul în cauză e un element de pregătire pentru eventualele operațiuni ruse împotriva Poloniei.

Întrebat despre eficiența gardului construit de Polonia la granița sa cu Belarus, Grodecki a spus că și-a îndeplinit rolul și a adăugat că instalarea unui sistem perimetric menit să-i sporească eficiența este în curs.

"Un gard sau orice altă facilitate este o măsură luată de membrii UE pentru a preveni mai bine afluxul de migranți în Uniunea Europeană", a spus Grodecki, adăugând că gardul de la granița cu Belarus "a limitat acest aflux".

Polonia a finalizat deja construcția unui gard de 187 de kilometri care se întinde de-a lungul graniței polono-belaruse Gupă ce Guvernul de la Minsk, ca răzbunare pentru sancțiunile occidentale, a declanșat o criză a migrației în 2021. (sursa: The First News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.