PMP propune guvern cu 15 ministere. Să facem un pas mai departe: Parlament cu 300 de aleși!


PMP propune guvern cu 15 ministere. Să facem un pas mai departe: Parlament cu 300 de aleși!

Că România nu este o democrație funcțională, asta se știe. Dar una din probele cele mai șocante este refuzul politrucilor de a pune în aplicare voința populară, legal exprimată, constituțional.

Nu trebuie să uităm! Nu trebuie să uităm, dragi prieteni, fiindcă pe asta mizează „Ei”, politrucii corupți și obraznici.

La 22 noiembrie 2009, cetățenii români au avut de răspuns la două întrebări, în cadrul unui referendum consultativ:

– „Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?” 

– „Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?”

La ambele întrebări, răspunsul a fost „Da”! Nu mai puțin de 77,78% dintre cei prezenţi la urne s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% în favoarea reducerii numărului de parlamentari. Participarea a fost de 50,95% din numărul total al alegătorilor.

Curtea Constituțională a stabilit, în 2009, că referendumul este valid. În 2012, CCR a arătat că referendumul din 2009, chiar dacă a avut caracter consultativ, trebuie pus în aplicare: „Nu ar fi admisibil într-un stat de drept ca voinţa populară, exprimată cu o largă majoritate (în cazul de faţă, 83,31% dintre voturile valabil exprimate), să fie ignorată de reprezentanţii aleşi ai poporului”. 

Dar nu s-a petrecut nimic! Parlamentul, dominat de Ciuma Roșie, refuză să îndeplinească voința populară. 

De ce readuc în discuție acest subiect? Fiindcă PMP-ul care continuă politicile lui Traian Băsescu vine cu propunerea reducerii numărului de membri ai Guvernului la 15, plus diminuarea numărului de secretari de stat. O propunere corectă! Ar fi o decizie simbolică, un semn bun către sectorul privat, sătul să vadă cum i se iau banii ca să plătească salariile tot mai mari ale armatei de bugetari. 

Dar profit de această inițiativă ca să fac un pas mai departe: nu-i lăsați pe Iohannis, Ciolacu, Kelemen Hunor și ceilalți politruci să uite de referendumul din 2009. Acest referendum nu expiră! Va fi valabil și peste 100 de ani, dacă nu se face altul care să-l anuleze. Și nu se va face, fiindcă voința populară este clară și azi, iar mesajul este evident: românii vor un stat suplu, cu o administrație diminuată, nu plină de viitori pensionari speciali. Nu-i vorba doar de 300 de parlamentari, ci de toată armata de bugetari inutili. 

România, repet, nu se poate lăuda c-ar fi o democrație câtă vreme o mână de politruci își bat joc de votul a puțin sub opt milioane de alegători care au spus „Da” la referendumul din 2009. Încă un motiv să scăpăm cât mai repede de banda securist-coruptă care-l ține pe Iohannis la Cotroceni și să-i înlocuim cu oameni de dreapta care au democrația în suflet. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.