Rareș Bogdan: "Dacă PNL consideră că prezența mea în Guvern este necesară, nu voi ezita să fac acest pas!"


Rareș Bogdan: "Dacă PNL consideră că prezența mea în Guvern este necesară, nu voi ezita să fac acest pas!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că nu ține "în mod deosebit" să părăsească Parlamentul European pentru a face parte din Guvernul de la București, dar subliniază că va face acest pas, dacă partidul i-o va cere.

"Dacă este cazul și dacă Partidul Național Liberal consideră că prezența mea în cadrul Guvernului pentru a reprezenta politicile naționale ale României și componenta liberală este necesară, vă asigur că nu voi ezita să fac acest pas. Dar această decizie o va lua Partidul Național Liberal, împreună cu președintele partidului și colegii mei din Biroul Permanent Național. Deci dacă domniile lor consideră că prezența mea în Guvern, anul viitor pe 25 (mai, când va avea loc rotativa la guvernare - n.red.) este necesară, nu voi ezita să trec la îndeplinirea acestei chestiuni. Eu mă simt foarte bine în calitate de europarlamentar, sunt șeful delegației României acolo, sunt un om care am multe proiecte pe partea de Parlament European, fac lucruri importante legate de bani europeni pentru România, relaționez extrem de bine cu colegii mei din PPE, dar nu numai. Nu țin în mod deosebit să abandonez mandatul de europarlamentar după trei ani jumătate pentru a veni la București, dar dacă PNL consideră că prezența mea în Guvern este necesară, nu voi ezita să fac acest pas", a afirmat Rareș Bogdan, luni seară, la Digi 24, conform news.ro

Afirmația a fost făcută în contextul în care a mai fost întrebat pe acest subiect pe parcursul anului trecut, la scurt timp de la formarea coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR. La acea vreme, Rareș Bogdan a afirmat că în mai 2023, atunci când va avea loc rotativa la guvernare, el va face parte din Executiv pentru a se asigura că președintele PSD, Marcel Ciolacu, va respecta, probabil din postura de premier, programul de guvernare. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.