Fapte: penalii și incompetenții conduc sistemul medical de stat. Rezultatul: pacienții sunt uciși. Arși de vii


Fapte: penalii și incompetenții conduc sistemul medical de stat. Rezultatul: pacienții sunt uciși. Arși de vii

O uriașă dramă se petrece în România, în deplina tăcere a unei opoziții incompetente și a unei prese corupte. Sistemul medical de stat se prăbușește. Am tot scris, dar voi ma scrie. Fiindcă nici un efort nu este prea mic când trebuie să încerci să salvezi viețile oamenilor. Sistemul se prăbușește peste pacienți, fiindcă cei care-l conduc fac bani, bani mulți. DNA-ul doarme. 

Cât de cinici sunt politrucii care fac averi furând din banii pentru sănătate se vede din numirile obraznice, scandaloase, pe care le fac.

Acum câteva zile, fără rușine, PNL a plasat un penal în funcția de vicepreședinte a agenției care gestiona miliarde de euro pentru investiții în sistemul public de sănătate (ANDIS). Nu mai găsea PNL oameni cinsitiți? Ba da! Dar cel care l-a plasat la ANDIS pe acest penal – europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, un favorit al lui Klaus Iohannis – avea nevoie de un om de paie, cu experiență penală, care să știe rețeta prin care se dirijează resursele publice în buzunarele clientelei. Însă 99% din presă a ignorat acest uriaș scandal. Opoziția, la fel.

Tot zilele trecute, aflăm că PSD a pus în fruntea agenției care acreditează spitalele și verifică sistematic dacă îndeplinesc standardele de calitate un jurnalist, absolvent al unei facultăți private, fost purtător de cuvânt la primăria penalului Darius Vâlcov, la Slatina. Aceeași tăcere, și-n presă, și-n opoziție.

Dar câte alte cazuri mai avem:

– În decembrie 2019, la conducerea Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București a fost instalat generalul în rezervă Marian Burcea, trimis în judecată de DNA. În iulie 2018, Burcea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în dosarul decontărilor fictive, în care frauda este de peste 4,5 milioane de euro.

– Constantin Mîndrilă, omul lui Marian Oprișan, dat afară la începutul pandemiei, a rămas manager al celei mai importante unități medicale din Vrancea, Spitalul Județean din Focșani. Mîndrilă a fost condamnat penal pentru că a furat conservele care trebuiau să ajungă la persoanele afectate de inundații. 

– Fostul director de la spitalul Malaxa din București, Florin Secureanu, condamnat în primă instanță într-un dosar de corupție și cu alte procese pe rol, a ajuns manager la spitalul din Jibou – fief pesedist

– Managerul spitalului din Găești, cercetat de DNA fiindcă elibera adeverințe false de concediu medical pentru iubita sa și pentru că folosea angajații spitalului ca să lucreze la vila sa. 

– Managerul spitalului din Dăbuleni, Ileana Măricuțoiu, a fost urmărită penal de DNA într-un dosar de luare de mită, dar fapta s-a prescris.

Cazuri mai avem, sunt convins. Le văd eu, de aici, din Texas, dar nu le vede opoziția de București. 

De incendiile cumplite din perioada pandemiei, când zeci de pacienți au ars de vii, ce să mai spun? Nici un dosar nu a ajuns în instanță, nimeni nu spune nimic. 

În acest timp, ce vedem la București? Rafila și Arafat se ceartă pe ciolan, pe mormanul cu bani, cine să ia bucata mai mare. Asta este tot ce-i mână în luptă, nu grija pentru pacienți. Pacienții se duc la spital conștienți că își joacă viața la ruleta rusească! De aceea, mulți mor acasă, deși ar putea scăpa, dacă ar fi tratați: se tem că-i vor ucide cu zile medicii incompetenți, asistentele care vor doar șpagă sau infecțiile nosocomiale. 

Este o dureroasă dramă ce se petrece în sistemul medical din România, iar politrucii care-l controlează continuă să fie interesați doar să facă bani de acolo. 

Încă mai sper că va apare o structură de dreapta care va avea ca obiectiv clar, prioritar, demolarea acestui lagăr de exterminare și construirea unui sistem sănătos, pe baze private, începând cu spargerea monopolului corupt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.