Ministerul Educației din Rusia anunță că propaganda criminală a Kremlinului va deveni materie școlară


  • ACP
  • Sep 5, 2022 10:03
  • 1491
Ministerul Educației din Rusia anunță că propaganda criminală a Kremlinului va deveni materie școlară

Ministerul Educației din Rusia a anunțat că va introduce în școli materia „Fundamentele culturii spirituale și morale ale popoarelor din Rusia” pentru elevii din ciclul gimnazial. 

Materia va deveni o continuare a cursului „Fundamentele culturilor religioase și eticii laice”, care se studiază în clasa a IV-a și se va studia în fiecare an până în clasa a IX-a, având ca scop „dezvoltarea personalității” elevilor, precum și „introducerea acestora în valorile spirituale și morale tradiționale rusești, regulile și normele de comportament în societate”

E interesant de știut dacă se vor studia și marile crime, la scară industrială, care caracterizează istoria Rusiei mai mult decât istoria oricărui popor, la lecțiile despre tradițiile ruse ori dacă se vor menționa și turnătoria la autorități și supunerea oarbă față de orice scelerat care conduce țara. 

Ce se știe sigur e că în planurile lecțiilor pentru clasele 5-7 sunt incluse și discuții despre evenimentele din Ucraina, unde e cam sigur că se va vorbi despre „fascismul” victimelor, dar nu se va pomeni nimic despre genocidul numit Holodomor, în care au fost uciși milioane de ucraineni la ordinul criminalului în masă Stalin. 

Oricum, din 5 septembrie, elevii claselor a I-a și a II-a vor primi „discursuri despre unitatea țării, despre modul în care este necesar să se păstreze și să le protejeze cultura, oamenii lor”, iar elevilor din clasele a III-a și a IV-a li se va spune ce înseamnă, printre altele, să iubești Patria Mamă – „să îndeplinești îndatoriri militare, să fii în serviciul militar”

Nu știm dacă li se va spune și „să ucizi nevinovați”, dar asta vor prinde mulți dintre ei pe parcurs – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.