Bombardierii de partid și de stat


Bombardierii de partid și de stat

Un om politic patriot servește Țara și poporul său; nu este soldat umil al vreunui partid politic și nu fetișizează în niciun fel disciplina de partid. 

Însăși partidul în esența sa nu este vreun obiect al idolatriei sterpe ci se cere a fi fix ceea ce Ionel Brătianu definea ca fiind PNL – ”organul de execuție al necesităților vitale ale neamului românesc”.

Oamenii politici sunt chemați să servească România iar partidele sunt instrumente ale acestui lucru, care ține de cel mai nobil patriotism. 

Politica românească este penetrată, de-a dreptul revoltător și sufocant, de ce am putea numi chiar ”bombardierism”, de arivismul celor care nu au nici forță interioară, nici cultură și nici renume clădit prin virtuți, idei ori fapte, ci doar tupeu. 

România nu își poate permite a decădea la statutul unei țări cu destin minor, mereu în bătaia vânturilor, copleșită de corupție morală, amenințată de ascensiunea extremiștilor și de pandemia de populism, lăsată în mâna băieților de la colțul străzii reciclați în "oameni de succes" ori chiar în "lideri politici".

Nu poți conduce o Țară precum România cu oameni care se gândesc doar la ei și al căror orizont în spațiu și timp se reduce la aici și acum!

Singura șansa pentru viitorul României este liberalismul profund național și rațional al Brătienilor, acela în care identitatea românească este complementară cu dimensiunea europeană și în care ordinea, cuvântul dat, morala și respectul pentru elite și valori autentice sunt sacrosante!

România este o națiune mare care poate mult mai mult decât băltirea intr-un statut marginal în care în loc de caractere oneste și oameni inspirați din cuvintele și faptele eroilor care au clădit România Mare înotăm printre populisti de peluză, bombardieri de partid și de stat și personaje obscure gata să se vândă la întâia strigare!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.