Prietenii din România, cenzurați de Big Tech, trebuie să știe: Rusia a fost doar pretextul pentru atacarea dreptei


Prietenii din România, cenzurați de Big Tech, trebuie să știe: Rusia a fost doar pretextul pentru atacarea dreptei

Tăcere aproape totală în România, după ce Mark Zuckerberg a recunoscut că, instigat de FBI, a cenzurat postările celor care scriau despre corupția lui Biden Junior. Într-un interviu dat acum câteva zile, Zuckerberg recunoaște că:

 – Dezvălurile in New York Post despre afacerile dubioase ale lui Biden Junior erau adevărate, factuale

– FBI a trimis oameni la compania sa, avertizându-l că va exista interferență rusă în alegerile prezidențiale din SUA, în 2020. Zuckerberg nu oferă detalii despre avertismentul FBI, dar spune că, după discuțiile cu echipa sa, postările despre afacerea denumită „Hunter Biden laptop” au fost marginalizate, vizibilitatea lor a fost redusă.

Twitter pur și simplu nu a permis redistribuirea articolul din New York Post.

„It sucks”, a spus Zuckerberg, mărturisind – nu prea spășit – că a cenzurat un articol cât se poate de corect, care conținea informații relevante

Și? Ce se va întâmpla în viitor? Nu pare că rețelele sociale controlate de activiști radicali de stânga vor schimba ceva, în 2022 și 2024. Vor cenzura dreapta din SUA la fel de brutal ca și până acum. 

De ce cred, însă, că acest caz trebuie cunoscut foarte bine de către oamenii de dreapta din România? În ultimele luni, sute sau mii dintre cei activi pe rețelele sociale au fost blocați cu brutalitate pentru postări critice la adresa Rusiei. S-a întâmplat asta deși aceste rețele au promis o mai largă libertate de exprimare, adică dreptul ucrainenilor și cetățenilor din alte state est-europene de a-și exprima indignarea față de invadarea Ucrainei. Dar Facebook și Twitter nu și-au ținut cuvântul, ba chiar pare că au întins o cursă celor care au luat în serios angajamentele din februarie/ martie 2022. 

De ce? Stimați prieteni, fiindcă cei care controlează aceste rețele sunt niște radicali de stânga care-l urăsc nu doar pe Trump, ci tot ce înseamnă om de dreapta. Aici, în SUA, s-au folosit de pretextul interferenței rusești ca să îl protejeze pe Biden și să blocheze mesajele susținătorilor lui Trump.

Cenzura este în sângele stângii radicale, profund nedemocratice. Urăsc libertatea de expresie, așa cum îl urăsc pe Trump. 

În România, dimpotrivă, joacă alături de Rusia și atacă postările celor care sunt de partea libertății și a democrației. Aceeași atitudine prietenoasă există față de China comunistă. Cine urmărește evoluția în timp a acestor rețele sociale, vede că ele au cooperat și au ajutat regimurile dictatoriale de la Kremlin și Beijing. 

Știrea bună este că, aici, în SUA electoratul a învățat lecția. Atacurile în valuri ale istericilor anti-Trump – de la cenzurarea sa la raidul FBI la Mar-a-Lago – nu au făcut decât să-l consolideze. Până și presa română a publicat sondaje care arată că republicanii îl vor înapoi la Casa Albă, în majoritatea lor zdrobitoare. Iar după dezastrul economic generat de Sleepy Joe, dreapta nu prea are emoții, în confruntarea cu socialiștii. 

Ceea ce sper să se petreacă și-n România, cât de curând. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.