Să-i trimitem pe nababii lui Putin în vacanță în Siberia: despre o inițiativă PMP și a taberei anti-PSD


Să-i trimitem pe nababii lui Putin în vacanță în Siberia: despre o inițiativă PMP și a taberei anti-PSD

Nu-i înțeleg pe marii patrioți ruși! 

Pe de o parte, discută toată ziua cum să șteargă de pe Pământ SUA și Europa de Vest. Sunt indeciși dacă să bombardeze cu arma nucleară doar Washington DC, Londra și Paris sau să pârjolească tot ce înseamnă spațiu vestic și democratic. 

Pe de altă parte, sunt înnebuniți să vină-n vacanțe în Europa de Vest, să aibă vile pe malul lacului Como și iahturi ancorate prin Mediterana.

Susțin 100% inițiativa PMP și a altor partide de opoziție: rușii nu trebuie să mai primească vize turistice ca să golim Rusia de inginerii care lucrează, direct sau indirect, pentru Kremlin. Dar turism nu au decât să facă prin peninsula Kolîma și la Habarovsk, în Siberia. Sau să viziteze deșertul din Kazahstan, dacă vor să iasă în afara granițelor, la căldură. 

Mai mulți lideri din tabăra anti-PSD, inclusiv Eugen Tomac, pun presiune pe guvernarea Iohannis + Ciuma Roșie, îi cer să iasă din atitudinea bleagă și să aibă inițiativă: “Vă solicităm să interziceți de urgență acordarea vizelor turistice pentru cetățenii ruși pe teritoriul României şi, în egală măsură, să coordonați eforturi diplomatice sporite împreună cu celelalte state ale Uniunii Europene pentru interzicerea totală a prezenței turiştilor ruşi în UE.

Este momentul ca România să sprijine Finlanda şi statele baltice care au implementat deja această măsură şi să iniţieze discuţii la cel mai înalt nivel în acest sens. România trebuie să demonstreze mai multă fermitate diplomatică în fața regimului criminal al lui Vladimir Putin“.

De ce salut această inițiativă?

Unu, fiindcă avem un front comun – PMP, Forța Dreptei și USR – împotriva Ciumei Roșii, care evident se teme să ia măsuri dure care să deranjeze Kremlinul

Doi: Eugen Tomac este recunoscut drept președinte al PMP, nu impostorul stângist care vrea să captureze partidul. 

Trei: România trebuie să aibă inițiativă politică, să se contureze drept un lider regional. Acum, se mișcă încet, cu valul, într-o moleșeală leneșă – după chipul și asemănarea prea-adormitului de la Cotroceni. 

Cât despre măsura interzicerii vizelor turistice pentru ruși: se vede că nababii lui Putin sunt îngroziți și turbați de această idee. Degeaba faci milioane de dolari, furând de la propriul popor, dacă nu te poți bucura de avere. Toți cei care au bani să ajungă în Vest, în vacanțe scumpe, au fost, cumva, complicii lui Putin. Nu cred că cineva ar fi putut face avere în acest regim dictatorial fără aprobarea-cooperarea regimului mafiot de la Kremlin. Rușii săraci nu au bani nici să se suie în avioanele spre Occident. Pe scurt: nu mai plângeți de mila poporului rus, măsura interzicerii vizelor turistice va afecta doar nomenklatura care-l slujește pe Putin. 

Mă bucur că, sub influența domnului Eugen Tomac, un om care înțelege bine spiritul Kremlinului și spațiul estic, opoziția trasează direcția pe relația cu Rusia, suplinind astfel lipsa de inițiativă și de curaj a Guvernului. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.