Cine sunt prietenii Rusiei din România. LISTA lui Dughin: de la Ion Iliescu și Adrian Năstase la Dan Puric și Vasile Ernu


Cine sunt prietenii Rusiei din România. LISTA lui Dughin: de la Ion Iliescu și Adrian Năstase la Dan Puric și Vasile Ernu

Ne folosim de actualul context mediatic generat de atentatul în care a murit Daria Dughina pentru a vă reaminti cine sunt prietenii Rusiei din România, așa cum apar ei în deja celebra listă a lui Aleksandr Dughin obținută, în 2014, de hackerii Shaltai Boltai, care au spart email-ul unui subordonat al ideologului.

Așa cum veți observa, persoanjele enumerate se fac remarcate de ani și ani de zile prin pozițiile rusofile adoptate în spațiul public, uneori în cele mai virulente forme, acestea intensificându-se din chiar momentul declanșării războiului rusesc din Ucraina.

Este foarte posibil ca lista să fi fost redactată în urma celor două vizite efectuate de Dughin în România, într-o perioadă în care Rusia pregătea sfârtecarea Ucrainei, de fiecare dată pușcăriașul Adrian Năstase fiindu-i gazdă și om de nădejde, adică argat. E de ajuns să amintim că nazisto-bolșevicul Dughin (unul dintre ideologii Kremlinului) îi consideră pe români un popor inferior, insistând în mod uzual că Basarabia ar fi o parte a Rusiei. 

Printre documentele obținute de hakeri se numără și ”Anexa nr. 1”, care ne interesează în mod direct și care a fost întocmită chiar de subordonații lui Dughin. Mai exact, acesta și serviciile secrete rusești puneau bazele unui ”grup de elită” alcătuit din agenți de influență ai Rusiei împrăștiați prin diversele țări ale Europei. Comandante de Kremlin, pozițiile acestora urmau să fie preluate și rostogolite de propaganda oficială a lui Putin.   

Vă prezentăm numele prietenilor Rusiei din România preluate chiar din lista aferentă țării noastre

1. Ion Iliescu 

2. Adrian Năstase 

3. Dan Zamfirescu (unul dintre principalii ideologi ai ”naționalismului” ceaușist)

4. Ilie Bădescu (director al Institutului de Sociologie al Academiei Române de Științe /geopolitician)

5. Momcilo Luburici (rector al Universităţii Dimitrie Cantemir din Bucureşti)

6. Doru Tompea (rector al Universităţii Petre Andrei din Iași)

7. Diana Câmpan (purtător de cuvânt al Universității din Alba Iulia) 

8. Călin Mihăescu (conducătorul Mişcării Eurasiatice din România, patronul Editurii ”Eurasiatica”)

9.  Ion Gurgu (patronul Editurii ”Predania”)

10. Victor Roncea (jurnalist)

11-12. Răzvan Marica și Mihai Șomănescu  (jurnaliști)

13. Vasile Ernu 

14. Ioan Valentin Istrati (preot, jurnalist de radio și televiziune la trinitas.ro)

15. George Bara (jurnalist)

16. Vasile Simileanu (geopolitician)

17. Aurelian Anghel (sociolog)

18. Marius Văcărelu (profesor la Școala Națională de Științe Politice și Administrație Publică din București)

19. Ion Coja 

20. Dan Puric 

21. Mihai Andrei Aldea (preot)

22. Mircea Dogaru 

23. Ovidiu Hurduzeu 

24. Bogdan Stanciu (conduce Asociaţia anti-avort “Provita”)

25. Radu Bogdan Herzog (colaborator regulat la “Vocea Rusiei”)

26. Cozmin Gușă

27. Adrian Severin

P.S. Aceasta era situația în 2014, fiți convinși că acum lista este mult, mult mai mare. E de ajuns să ne uităm puțin în spațiul public.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.