Stimați jurnaliști din România: nu mai rostogoliți minciunile anti-Trump ale propagandei socialiste din SUA!


Stimați jurnaliști din România: nu mai rostogoliți minciunile anti-Trump ale propagandei socialiste din SUA!

Că presa liberă este, în România, o specie pe cale de dispariție, asta știam. Dar mă întristează să văd că, acum, prea mulți jurnaliști se fac de râs rostogolind pe nemestecate doar minciunile anti-Trump ale propagandei socialiste din SUA. Stimați prieteni, este ca și cum ați constata că ziarele din America preiau doar traduceri din Antena 3, atunci când scriu despre Traian Băsescu sau Codruța Kovesi. 

Stimați jurnaliști, eu sunt un om de dreapta care crede în democrație. Și mai cred că o democrație are nevoie de o presă liberă! Facebook și Twitter, controlate de stânga din SUA, au dovedit deja că nu pot înlocui mass-media, cu investigațiile și reportajele ei profesioniste. Din această perspectivă vă spun: ajutând, fie și indirect, socialiștii din SUA, care încurajează cenzura, singuri vă tăiați craca de sub picioare – după cum bine spune o vorbă românească. 

Pentru că aici, în Statele Unite, se duce o bătălie fără precedent pentru menținerea democrației și respectarea Constituției. Atacul împotriva lui Trump este fără precedent și 100% motivat politic. Fostul președinte Obama a plecat de la Casa Albă luând cu el circa nouă milioane de documente și nimeni nu l-a luat la întrebări. Pentru că el era „democrat”! Doamna Hillary Clinton a încălcat reguli fundamentale de protecție a informațiilor clasificate, iar datele au fost furate de pe serverul pe care-l folosea ilegal. Nimeni n-a trimis FBI-ul peste dânsa! Fiindcă dânsa era „democrată”.

FBI-ul joacă acum politic, la ordinele Casei Albe, împotriva lui Trump. Faptul că presa din România preia narativul propagandei afiliate socialiștilor americani și încearcă să-l descrie drept un lunatic care a fugit cu secretele bombei nucleare, nu se știe de ce...Este o prostie uriașă și-i face de râs pe cei care o tot repetă. Documentele au fost preluate când Trump era președinte și avea dreptul să le declasifice: măcar atât să se fi deranjat presa din România să precizeze!

Atacul asupra democrației este mult mai profund:

– Trump este obsesia și subiectul unei uri nemărginite – așa cum era Băsescu pentru Antena 3, când patronul postului a fost trimis la pușcărie. Resursele Congresului și ale agențiilor de impunere a legii sunt risipite pe nenumărate operațiuni împotriva sa. Dar nu-l vor putea opri să câștige alegerile din 2024.

– Cu o agendă „a urgenței climatice”, regimul Biden distruge economia SUA. Americanii sunt furioși, iar asta se vede în sondaje. 

– Procurorii progresiști au eșuat. Programul „defund the police” a eșuat. Criminalitatea a crescut îngrozitor, poliția este timorată, iar americanii vor arme ca să se apere de infractori. 

Un nou atac împotriva cetățeanului american este planul fiscului american, IRS, de a angaja zeci de mii de bugetari – circa 87.000 mai exact – în timp ce frontiera de sud, cu Mexic, este un șvaițer, pentru că poliția de frontieră nu are suficienți angajați și suficiente resurse. 

De ce mă zbat și insist pe aceste subiecte? Fiindcă sunt convins că România NU este suficient de bine protejată atâta vreme cât socialiștii sunt la Casa Albă. Să nu uităm că-n 2021 îl încurajau pe Putin, ridicând sancțiunile împotriva Nord Stream 2. România va fi mai bine protejată – nu doar de Putin, ci și de primejdiile interne la adresa democrației – când dreapta se va întoarce la putere, în SUA. O Americă puternică și democratică înseamnă (și) o Românie puternică și democratică. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.