Un bărbat s-a sinucis după ce s-a izbit cu mașina de o baricadă de lângă clădirea Capitoliului din SUA


Un bărbat s-a sinucis după ce s-a izbit cu mașina de o baricadă de lângă clădirea Capitoliului din SUA

Un bărbat s-a sinucis duminică dimineață, după ce a intrat într-o baricadă pentru vehicule din apropierea clădirii Capitoliului SUA.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ora 4 dimineața, când bărbatul și-a izbit mașina frontal de o baricadă situată la intersecția străzilor East Capitol Street și Second Street. Bărbatul a ieșit din mașina care a fost cuprinsă de flăcări după tamponarea violentă și a tras mai multe focuri în aer, a declarat Poliția Capitoliului într-un comunicat.

Ulterior bărbatul s-a sinucis cu un foc de armă, în momentul în care autoritățile l-au abordat și l-au somat să se predea. Nu au existat răni suplimentare.

În cursul zilei de duminică, United States Capitol Police (USCP) a identificat persoana ca fiind un bărbat de 29 de ani din Delaware, însă nu i-a făcut public numele. „În acest moment, nu avem indicii conform cărora să putem afirma că bărbatul viza vreun membru al Congresului și, de asemenea, se pare că ofițerii de poliție nu și-au folosit armamentul din dotare”, se afirmă în comunicatul de duminică al USCP.

În prezent anchetatorii cercetează trecutul bărbatului, Departamentul de Poliție Metropolitană din DC fiind însărcinat să elucideze împrejurările și cauzele producerii incidentului.

Șeful Poliției Capitoliului, Tom Manger, a declarat în timpul unei conferințe de presă duminică după-amiază că bărbatul avea antecedente penale în urma unor fapte petrecute în ultimul deceniu, dar că nu există nicio informație care să indice motivul acțiunii sale și „nici vreo ideologie politică” în numele căreia să fi comis fapta suicidală.

Poliția Capitoliului caută videoclipuri de securitate ale incidentului pentru mai multe informații despre orice posibile intenții. Manger a mai precizat că nu au fost găsite alte arme la fața locului și că singurele obiecte identificabile rămase în mașina în cauză au fost cutii de aerosoli, care au luat foc la scurt timp după ce șoferul s-a izbit de baricadă. Departamentul de Pompieri din DC investighează dacă bărbatul nu cumva a pornit singur focul, înainte de impactul cu baricada de beton, a mai adăugat șeful USCP.

Deși Manger a anunțat că USCP și-a luat măsuri de precauție sporite în ultimele zile în urma amenințărilor primite la adresa altor agenții de aplicare a legii, el a spus că forța nu își va ajusta dimensiunea prezenței la Capitoliu ca răspuns la incidentul de duminică. „Cred că ceea ce avem în dispozitiv acum este adecvat pentru moment”, a spus el reporterilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.