VIDEO George Simion, înregistrat în timp ce dădea directive unui reporter: "Fă o postare și scrie asta!"


VIDEO George Simion, înregistrat în timp ce dădea directive unui reporter: "Fă o postare și scrie asta!"

Partidul Alternativa Dreaptă a publicat vineri, pe Facebook, o înregistrare a unui apel telefonic pe parcursul căruia poate fi auzit președintele AUR, George Simion, dând directive unui presupus reporter cu privire la subiectul pe care trebuie să se axeze un articol de presă / postare pe rețelele sociale în legătură cu un deputat ex-AUR, ne referim la Daniel-Gheorghe Rusu, în prezent parlamentar AD. 

Redăm dialogul sugestiv purtat de George Simion cu presupusul reporter:

Reporter: Fac presă liberă pentru Diaspora și vreau să vin mâine să iau acolo la cetate un interviu. 

George Simion: Atât timp cât nu faci o postare și nu zici "Daniel Rusu..."...

Reporter: De mâine asta facem! Eu asta am așteptat. 

George Simion: Fă o postare și scrie: "Daniel Rusu m-a mințit!". (...) Scrie "Daniel Rusu mi-a luat banii pe care trebuia să mi-i dea". 

Reporter: Vin mâine la cetate? Mă primești? 

George Simion: Dacă scrii asta, da, vorbim! 

Vedeți video: 


George Simion dă acum directive jurnaliștilor, asta deși tot el a reclamat sistematic în mod public că presa este aservită politic. Acesta nu este primul episod în care AUR a atentat la adresa libertății presei. George Simion dădea buzna prin redacții, în anul electoral 2020, pentru a le cere jurnaliștilor să-i mediatizeze un comunicat. În data de 20 mai 2020, George Simion a dat buzna în sediul postului de televiziune Realitatea PLUS, intrând chiar neinvitat în studioul în care o jurnalistă prezenta buletinul de știri. (puteți urmări secvența AICI de la 01:00:00)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.