Rareș Bogdan pune tunurile pe Viktor Orbán: O unealtă a Kremlinului a cărei miză e dinamitarea Guvernului Ciucă! Aștept o poziție clară a UDMR!


Rareș Bogdan pune tunurile pe Viktor Orbán: O unealtă a Kremlinului a cărei miză e dinamitarea Guvernului Ciucă! Aștept o poziție clară a UDMR!

Rareș Bogdan, lider al delegației eurodeputaților români din grupul PPE, a criticat aspru discursurile separatiste, putiniste și extremiste pe care premierul ungar, Viktor Orbán, le-a susținut la sfârșitul săptămânii trecute pe parcursul unei vizite efectuate în România. 

Concret, prim-vicepreședintele PNL a atras atenția că Viktor Orbán este fără doar și poate unealta Kremlinului și are misiunea de a "dinamita" Guvernul Ciucă, în a cărui componență se află și UDMR. 

În acest context, Rareș Bogdan a precizat că așteaptă de la UDMR o poziție clară cu privire la "afirmațiile scandaloase ale premierului Ungariei".

"Miza lui Viktor Orban, unealtă a lui Putin, este dinamitarea Guvernului Ciucă.  

Să o luăm sistematic. Dacă facem un pas în spate, să privim contextul, ne punem o întrebare: cine are interesul să destabilizeze România pe considerente interetnice? Ceea ce ne aduce la întrebarea următoare: e justificat să-l suspectăm pe Viktor Orban că încearcă să-i facă un serviciu lui Putin? N-am nicio îndoială că premierul Ungariei este unealta acestui ins profund tulburat. Kremlinului nu-i convine faptul că la București se află la decizie o coaliție sprijinită de o majoritate solidă, un Guvern condus de un om onest, vertical, cu o orientare euro-atlantică, deci ar face orice să îl dinamiteze. Aceasta este miza, dinamitarea lui Nicolae Ciucă! Am fost martorii unei tentative de destabilizare a României cu ajutorul unui instrument (un levier de gumă) care apelează de obicei, nu cu titlu de excepție, la simboluri sensibile. Este cunoscut faptul că Viktor Orban înnebunește când aude de Trianon și nu pierde nicio ocazie să agite spiritele. E doar un agitator cu pretenții de analist erudit. Era, deci, cel mai nimerit să bage bățul prin gard. A învățat pe de rost foaia de parcurs a Moscovei în materie de mesaj transmis în Transilvania și o recită de câte ori apasă Putin pe buton. Are, deci, o alură bătătorită, cu două, trei chei de mesaj: Trianon și Bruxelles, plus tușele sale de antisemitism. Dacă ar avea timp, i-aș trimite niște cărți de istorie, nu din alea pe care le finanțează el, ci unele care conțin istoria reală, nefardată de slugile sale și ale Moscovei.

În plus, Viktor Orban își dorește tare mult să nu i se vadă juliturile de la genunchii în care stă în fața Bruxelles-ului, paralizat de teama că pierde bani europeni din cauza derapajelor sale anti-democratice. După ungurii care protestează împotriva creșterii taxelor și a inflației record, nici agricultorii nu sunt fericiți. Orbán se teme, deci sub spectrul sumbru pentru el că nu va putea minți Bruxelles-ul la nesfârșit, este preș în fața lui Putin.

…Încă ceva: aștept o poziție clară a UDMR despre afirmațiile scandaloase ale premierului Ungariei", a scris eurodeputatul PNL pe Facebook. 

Premierul Ungariei, Viktor Orban a spus, sâmbătă, la Tușnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul rușilor trebuie luat în serios. De asemenea, Viktor Orban a declarat că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane. Totodată, premierul ungar s-a dezlănțuit, sâmbătă, împotriva "amestecului" de rase europene și non-europene. Nu în cele din urmă, Viktor Orban a alimentat simbolic mișcările separatiste din România, dând de pildă autografe pe steagul Ținutului Secuiesc. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.