Sondaj: Cum și-au schimbat comportamentul șoferii americani pentru a face față creșterii prețurilor carburanților


  • ACP
  • Jul 27, 2022 14:05
  • 1141
Sondaj: Cum și-au schimbat comportamentul șoferii americani pentru a face față creșterii prețurilor carburanților

Ultimul sondaj al American Automobile Association (AAA) constată schimbări semnificative în comportamentul șoferilor americani, ce au survenit pentru a face față creșterilor foarte mari ale prețurilor benzinei, ajunse la niveluri record vara aceasta.  

Astfel, aproximativ 64% din șoferii adulți din Statele Unite și-au schimbat obiceiurile de conducere sau stilul de viață din martie, 23% ajungând să facă "schimbări majore" in acest sens.  

Rezultatele unui sondaj similar, publicate în martie, arătau că peste jumătate dintre cei intervievați (59%) și-ar schimba obiceiurile de conducere sau stilul de viață în cazul în care costul benzinei ar crește la 4$ pentru un galon (3,78 litri), iar dacă ar ajunge la 5$ trei sferturi au spus că ar trebui să-și ajusteze stilul de viață pentru a compensa această creștere. Dintre americanii care au declarat la acel moment că vor face schimbări ca răspuns la prețurile mai mari ale gazelor, aproape 90% au declarat inclusiv că ar opta să conducă mai puțin autoturismul propriu.

În sondajul publicat zilele trecute americanii și-au reafirmat schimbările obiceiurilor legate de folosirea autoturismului, pentru a putea compensa prețurile mai mari ale benzinei. Mai exact, 88% au spus că vor conduce mai puțin, 74% au spus că vor combina sarcinile pentru a fi mai eficienți la fiecare ieșire cu mașina, 56% că vor ieși mai rar la cumpărături sau să mănânce în oraș. De asemenea, 30% dintre șoferii americani au spus că își vor amâna achizițiile majore, 29% au spus că își vor amâna concediile, 24% că vor pune mai puțini bani deoparte pentru economii. În schimb, numai 13% au declarat că vor conduce un autoturism mai eficient, cu consum mai mic, doar 5% că vor folosi mai mult transportul în comun și doar 2% au spus că vor trece la un autoturism electric. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.