O informație pentru viitorii pensionari: Guvernul tocmai v-a tăiat pensia ca să poată plăti privilegiile nomenklaturii


O informație pentru viitorii pensionari: Guvernul tocmai v-a tăiat pensia ca să poată plăti privilegiile nomenklaturii

O știre pe care presa română a ținut-o discret sub preș: „Impozitul pe dividende urcă la 8%, fiind eliminată și excepția pentru fondurile de pensii, inclusiv cele Pilon II”. Ce înseamnă asta? Banii depuși de români la aceste fonduri private de pensii sunt investiți și generează dividende. Până acum, fondurile de pensii erau exceptate de la plata birurilor către stat. Acum, guvernul Ciucă, disperat după bani, vine și le aplică un impozit de 8% pe dividende. 

Pe scurt: executivul Ciumei Roșii/Galbene taie pensiile românilor obișnuiți. De ce? Ca să plătească pensiile speciale, salariile uriașe ale nomenklaturii și multe alte privilegii ale castei care conduce România. Nici un leu n-a tăiat acest guvern de la statul obez. În schimb, pachetul de majorări de taxe și impozite, adoptat la început de iulie, va colecta de la români circa zece miliarde de lei în plus.

Președintele PMP, Eugen Tomac – unul dintre puținii politicieni activi cu o viziune economică de dreapta – spunea: „Este o greșeală fundamentală ca în plină criză economică, în loc să vii cu facilități pentru a stimula economia, pentru a-i ajuta pe oamenii care au 10, 100 sau 1000 de angajați, statul să vină pentru a le pune poveri în plus”. 

De altfel, cei care urmăresc dezbaterile din Marea Britanie, unde Partidul Conservator îl va alege pe succesorul lui Boris Johnson, știu că acolo discuția nu este dacă taxele trebuie reduse, ci când. Bani mai mulți pentru sectorul privat, care investește și creează locuri de muncă, aceasta este soluția ieșirii din criză. 

Guvernarea de hoți, complet incompetenți în materie de economie, din România nu știe decât să stoarcă sectorul privat. Executivul pensionarului special Ciucă este pe cale să distrugă PNRR doar pentru a salava pensiile speciale ale militarilor. În ianuarie 2023, ar urma să intre în plată și pensiile speciale ale primarilor – alte miliarde de lei plătiți de sectorul privat către tagma care conduce țara. 

De aceia nu mă miră afirmația ministrului de Finanțe, pesedistul Câciu, etern bugetar, care spune că 90% dintre antreprenorii români sunt niște „babuini”. Asta spune tot ce este de spus despre aroganța superioară a călăilor care conduc acum România. Contribuabilii îi țin în spate pe acești incompetenți bine plătiți, iar se poartă ca niște vătafi lipsiți de rușine, agresivi.

Eu cred că, în spatele acestei acalmii de vară, furia celor jefuiți crește. Și într-o zi o vor simți și cei care cred că-și pot permite orice. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.