Sondaj: Câți alegători democrați aprobă activitatea președintelui Joe Biden și câți l-ar susține pentru un nou mandat la Casa Albă


  • ACP
  • Jul 11, 2022 21:31
  • 1139
Sondaj: Câți alegători democrați aprobă activitatea președintelui Joe Biden și câți l-ar susține pentru un nou mandat la Casa Albă

Un sondaj realizat de Siena College și publicat luni de către New York Times arată că majoritatea democraților americani ar prefera un nou candidat în locul președintelui Biden la alegerile din 2024, ceea ce nu e tocmai o mare surpriză.  

Deși Biden a anunțat în câteva rânduri că ar vrea să candideze și în 2024, criza economică, inflația ajunsa la cote nemaivăzute de zeci de ani, dar și preocupările legate de starea președintelui pe fondul vârstei înaintate, sunt motivele pentru care cei din partidul care l-a susținut pe Biden ar prefera acum un alt candidat democrat pentru Casa Albă.  

Aproximativ 64% dintre alegătorii democrați intervievați au spus că ei consideră că partidul ar trebui să nominalizeze un alt candidat pentru postul de președinte în 2024, număr mult mai mare în rândul tinerilor alegători democrați - 94% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani spunând că ar prefera un nou candidat.  

În schimb, 33% dintre toți respondenții la sondaj au spus că aprobă oarecum sau ferm activitatea lui Biden ca președinte și doar 13% dintre respondenți au spus că țara este acum pe drumul cel bun, în opinia lor.

O surpriză oferită de sondaj constă în faptul că 26% dintre respondenții democrați au spus că Partidul Democrat ar trebui să-l redenumească pe Biden, care are acum 79 de ani, pentru o nouă candidatură la președinție. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.