România, țară de frontieră, poate fi fortăreața de care Rusia nu va trece. Ce pot face prietenii ei americani


România, țară de frontieră, poate fi fortăreața de care Rusia nu va trece. Ce pot face prietenii ei americani

Românii, popor cu rădăcini latine într-o mare de națiuni slave, nu vor accepta niciodată să stea sub cizma rusească. După 23 august 1944, câțiva vânduți au predat țara, dar poporul niciodată nu a acceptat ocupația stalinistă. Celor care nu știu cât de dârză a fost rezistența românilor în anii 50 le recomand să citească extraordinarele povestiri publicate de prietenii de la Podul. Din păcate, istoria oficială, din manuale, vorbește prea puțin despre eroismul partizanilor – încă o dovadă că statul român este și azi adânc infiltrat de urmașii kaghebistului Iliescu. 

Istoria noastră, rădăcinile noastre latine, fac ca România să fie și azi acea fortăreață care se va opune cu toată puterea noii ofensive rusești, conduse acum de numitul Vladimir Putin. Pentru noi, românii, nu e nimic nou: am mai văzut asemenea asalturi și-n vremea Imperiului Țarist - când generalul rus Kiseleff plănuia să transforme România în “gubernie“ - și-n vremea stalinismului. 

Dacă Putin trece de Ucraina, noi și frații noștri din Moldova suntem pe frontiera dintre lumea civilizată și invadatorii care se comportă ca hoardele venite din Asia acum o mie de ani. De fapt, suntem deja pe frontieră, cu flota rusă din Marea Neagră și tancurile ei din Transnistria.

Însă România are (și) azi o uriașă vulnerabilitate: corupția care o sapă din interior. 

Statele Unite și aliații săi au făcut un admirabil efort și au consolidat apărarea militară a României. Investițiile în apărarea României depășesc miliarde de dolari: vorbim de baza de la Deveselu, de trupele de la aeroportul Kogălniceanu și de unitățile care urmează să sosească, mii de militari americani. Până la începerea invaziei rusești, moment în care Turcia a blocat strâmtorile care leagă Marea Neagră de Mediterana, navele militare americane soseau periodic la Constanța și patrulau în zonă. 

Dar este o vorbă care spune: tăria unui lanț este dat de cea mai slabă verigă a sa. Iar această verigă slabă, în apărarea României, este corupția.

De aceea le spun prietenilor din SUA, oficialilor acestei țări la București: reluați presiunea sistematică pentru refacerea DNA și a legislației anticorupție. Nu vă feriți să folosiți cuvinte tari atunci când vorbiți de baronii roșii sau de Ciuma Roșie – așa cum s-a mai vorbit. Indivizi ca Ciolacu – ex-vâslașul lui Dragnea, care acum se preface că reformează PSD – trebuie ținuți la colț, nu să fie băgați în seamă. Acești farisei flutură, acum, drapelul SUA, dar tot cu steagul roșu, cu secera și ciocanul, dorm sub pernă. 

DNA trebuie să aibă un șef decis să-i bage la pușcărie pe peștii cei mari, decis să se bată cu toată forța, nu o mediocritate doar cu gândul la pensia specială. 

Iar în 2024, la Cotroceni trebuie să ajungă un patriot, care are în suflet valorile libertății și democrației – valori care sunt piatra de temelie a SUA – nu vreun fripturist ținut în lesă de Dan Voiculescu și vechii securiști. 

Dragi prieteni, mă tem că amenințarea rusă nu o să dispară prea repede. De aceea, trebuie să fortificăm România. Dar, pentru a putea clădi, este nevoie ca mai întâi să scoatem în afara cetății Coloana a V-a a Moscovei! Iar Statele Unite au capacitatea, pot și trebuie să ne ajute în acest efort. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.